Home Arhiva Labinjani dominirali Žminjci zabijali

Labinjani dominirali Žminjci zabijali

Iako su najveći dio utakmice kontrolirali igru nogometaši Rudara su pretrpjeli dosta uvjerljiv poraz od domaćeg Žminja koji je do pobjede došao zahvaljujući strpljivosti, važnije je i punoj koncentraciji svojih nogometaša.

 

U domaćim redovima bolji od ostalih Sanjin Puh, ujedno i najbolji na terenu. Osim njega istaknuli su se Nenad Damjanić i Furlanić.  U momčadi Valdia Šumberca jedini vrijedan spomena Nikica Jajčević

 

Narednu kontrolnu utakmicu labinski četveroligaš igra u srijedu 03. kolovoza 2011. godine u Zelenicama protiv kombinirane momčadi Rijeke, a tri dana kasnije u Nedešćini protiv Jedinstvo Omladinca.

 

KONTROLNA NOGOMETNA UTAKMICA

NK ŽMINJ-NK RUDAR 3:1 (1:0)

MJESTO: Žminj IGRALIŠTE: Mjesni stadion GLEDATELJA: 50 TEREN: vrlo-dobar VRIJEME: sunčano i toplo

GLAVNI SUDAC: Ivica MATIJEVIĆ (Rovinj) POMOĆNICI: Nikola MATUZOVIĆ (Rovinj) i Drago VUKOVIĆ (Rovinj) DELEGAT: Rino ORBANIĆ (Žminj)

NK ŽMINJ (Žminj): Žufić, Matika, V.Benčić, Furlanić, Marić, A.Benčić, Roce, Pamić, Puh, Ferlin i N. Damjanić JOŠ SU IGRALI: Gužvinec, Hoxha, Livović, A.Damjanić, Doblanović, Modrušan i Bićak. TRENER: Vlado BRMBOLIĆ

NK RUDAR (Labin): Paliska, Knapić, Fabeta, Jajčević, Munjas, Fable, Hoxha, Stepčić, Juričić, Mehić i Cuclić. JOŠ SU IGRALI: Vozila, Čerljenko, Ristić, Ružić, Hodžić, Bojkić i Subašić. TRENER: Valdi ŠUMBERAC

STRIJELCI: 1:0 Puh – 11 m. (38.), 2:0 N.Damjanić (75.), 3:0 Bićak (78.), 3:1 Subašić (80.)

IGRAČ UTAKMICE: Sanjin PUH (Žminj)

 

PRVO POLUVRIJEME

Prvih pola sata proteklo je u punoj dominaciji Labinjana koji su gotovo dvostruko više vremena imali loptu u nogama. No, ta igra im nije donijela nikakvu opipljiviju prednost jer praktički nisu ozbiljnije zaprijetili Žufiću.

 

Iako u potpuno podređenom položaju domaćini su imali jedinu ozbiljnu prigodu u tom intervalu. Ferlin je u šesnaestoj minuti „odapeo“ sa nekih dvadesetak metara, a lopta je umjesto mreže pogodila Paliskinu gredu.

 

U istom ritmu je odigrano i zadnjih petnaest minuta u kojima su domaći došli do minimalne prednosti. U eri apsolutne dominacije gostiju Puh se dokopao lopte na vrhu šesnaesterca i krenuo prema Paliska, Fable ga srušio na nekih desetak metara od gola, a Matijević bez dvojbe pokazao na bijelu točku. Mimo ustaljenog pravila igrač koji je srušen sam je izveo najstrožu kaznu i pogodio.

 

Najozbiljniju, a ujedno i jedninu, prigodu u prvom dijelu Labinjani su imali minut prije odmora kad je Hoxha iz slobodnog udarca, s nekih dvadeset pet metara, za malo promašio okvir gola.

 

DRUGO POLUVRIJEME

Iako su treneri Brmbolić i Šumberac napravili seriju izmjena ta svježina se na travnjaku nije osjetila, tempo igre iz prvog dijela čak je osjetno pao pa se do petnaest minuta prije kraja igralo obostrano krajnje bezidejno, uglavnom na sredini terena.

 

A onda je procurilo u obje mreže, golovi su padali kao na tekućoj vrpci. Najprije je u sedamdeset petoj, s nekih sedam-osam metara, pogodio Nenad Damjanić nakon što je Livović probio desni bok i zavrnuo pred gostujući gol.

 

Tri minute nakon toga na sličan način domaći postižu i treći gol. Postigao ga je Bićak, s desnog boka je ubacio Alen Damjanić. U osamdesetoj čast gostiju, golom za 3:1, spašava Rudarov džoker s Vineža Adnan Subašić, ponovno u stilu prekaljenog rutinera, ovaj put nakon kratke paralele Fatosa Hoxhe.

 

Previous articleUporni Medulinci dva puta anulirali zaostatak
Next articlePuna mreža mladog Jurkote