Home Rukomet Prva HRL Jug Labinjani odahnuli, iz Prve HRL Jug najvjerojatnije nitko ne ispada jer se...

Labinjani odahnuli, iz Prve HRL Jug najvjerojatnije nitko ne ispada jer se liga ispod te ni ne igra!

SHARE

Zatvaranjem dvorana za sve lige dvoranskih sportova osim prve i druge postalo je kristalno jasno kako se u nižim rangovima od toga sezona neće odigrati. To je sigurno najviše razveselilo rukometaše Rudara iz Labina, kad su u pitanju istarski klubovi, jer je time završila njihova borba za ostanak.

Naime, ukoliko se natjecanje ispod njih ne igra, automatski ne može ni nitko napredovati u sljedeći rang, a samim time, iz Prve HRL Jug će „ispasti“ samo ona momčad koja sama tako odluči. U rukometnom svijetu još ostaje upitnik hoće li se proširiti Premijer HMRL, što bi olakšalo posao Umažanima koji se sada, barem teoretski, bore za ostanak među elitom.

Naravno, nepoznanica ima “mali milijun”, ali rješenja su na “lepezi” od jako nelogičnih do samo nelogičnih. U globalu, idealno bi bilo da iz Premijer HMRL ispadnu dva kluba, jedan u Prvu HRL Jug, drugi u Prvu HRL Sjever te da prvaci tih liga budu promovirani među elitu. Međutim, pitanje hoće li se dogoditi ta “zamjena”, ili će ispasti dva kluba iz Prve HRL Jug… Naravno, uvijek postoji i opcija proširivanja Premijer HMRL.

Bilo kako bilo, samo je neizvjesnost izvjesna, ali kako sada stvari stoje, gotovo je nemoguće da iz Prve HRL Jug ispadaju dva kluba, što daje veliku mirnoću treneru Zupičiću i svima u labinskom klubu da mirno nastave sezonu, bez dodatnih stresova.