Home ISTRA Futsal Labinska zimska liga u futsalu kreće 14. prosinca, igra se u četiri...

Labinska zimska liga u futsalu kreće 14. prosinca, igra se u četiri kategorije!

SHARE

Sinoć je u SC Franko Mileta održan inicijalni sastanak povodom početka 22. ZMNL. Veseli što su na sastanku bile prisutne gotovo sve ekipe.

Liga starta 14. prosinca i igra se svakog vikenda osim prvog nakon Nove Godine, te u četvrtak 26. prosinca. Ostaje vidjeti za vikend 28. i 29. prosinca, ali vjerojatno će se morati igrati kako se ne bi ušlo u veljaču. Ove godine imamo četiri lige: U9, U11, seniori i veterani.

U ligi U9 ima šest ekipa: Rudar, Rabac, Iskra 1, Iskra 2, Plomin-Potpićan i Žminj. Igrati će jednokružno pet kola, prvo i drugoplasirani idu direktno u polufinale, dok ostali razigravaju za polufinale sistemom 3-6, 4-5. Lijepo će biti vidjeti naše najmlađe za koje je po prvi put organizirana zimska liga.

U ligi U11 ima sedam ekipa: Rudar 1, Rudar 2, Rabac, Iskra, Jedinstvo Omladinac, Potpićan i Žminj. Igraju istim sistemom kao i U9, samo što sedma ekipa otpada nakon šest odigranih utakmica.

U veteranima ima pet ekipa: Harlem, Santa Domenica, Raša Merag, te novi AO Trumić i Potpićan. Postoji mogućnost da se prijavi i šesta, što bi bilo izvrsno. Šteta da nema Cementa u odnosu na lani. Ako ih ostane pet, igra se dvokružno što znači deset kola (osam utakmica i dva kola je svatko slobodan), te se onda igraju polufinala po sistemu 1-4, 2-3.

U seniorskoj ligi sakupljen je maksimum od 12 ekipa koje će biti podjeljene u dvije skupine po šest ekipa. Igrati će se dvokružno, nakon čega slijedi četvrtfinale po ključu 1-4, 2-3. Igraju se i utakmice za poredak, a bitno je napomenuti da u četvrtfinalnim utakmicama u ligama U9, U11 i seniori vrijedi pravilo da u slučaju neriješenog rezultata, dalje prolazi bolje plasirana ekipa nakon regularnog dijela. U polufinalima (u sve četiri lige) više to ne vrijedi, nego se nakon neriješenog izvode kazneni udarci. U finaloima se u slučaju neriješenog igra jedan produžetak od 5 minuta, pa tek onda kazneni udarci.

Seniorske ekipe su sljedeće: Harlem AO Trumić, Santa Domenica, Rabac, Alter Ego (lani CB Mystic), Okić Grupa (Me Gusta), Harlem klinci (Futsal Juniors), Ho Soccer (Polet), te nove ekipe: Outcasts Futsal, Arsia, Maling, MNE Fažana La Navetta i CB Downtown.

Od lani nema četiri ekipe, posebno žalosti odustajanje odličnih CB Jeanette, ali izgleda da im je teško putovati iz raznih krajeva Istre svaku subotu i nedjelju. Također nema nekih labinskih ekipa od lani što je i tužno i iznenađujuće jer su to sve nogometni klubovi sa Labinštine koji sigurno imaju resurse za igrati ligu: Cement, Iskra i Potpićan neće ove godine izaći na parket sportskog centra.

Sljedeći sastanak najavljen je za četvrtak 12. prosinca kad će biti izvučeni natjecateljski brojevi i parovi prvog kola, a ekipe moraju donijeti popise igrača. Lige U9, U11 i veterani prijavljuju po 15 igrača, dok seniori imaju pravo prijaviti 12 igrača za cijelu ligu.