Home Rukomet Prva HRL Jug Labinski rukometaši igraju dvije ključne utakmice u 24 sata jer su odgodili...

Labinski rukometaši igraju dvije ključne utakmice u 24 sata jer su odgodili susret zbog trenera koji je u međuvremenu smijenjen!

Rukometaši Rudar Adria Oila i njihov novi trener Goran Murselović našli su se u situaciji koju nisu na početku sezone mogli ni sanjati. Ovog vikenda, incidentalno, igraju dvije utakmice, zbog jedne odgođene.

Kako dubrovački Ardiaei u subotu igra s Kozalom, a Labinjani dan kasnije u Rovinju, njihova međusobna zaostala utakmica igra se u petak. Naglasimo da je to veoma zanimljivo, obzirom da se radi o drugom rangu rukometa u državi.

Ali, Kovari su pristali na taj termin i u petak 14. travnja s početkom u 20:00 sati u SC Franko Mileta odigrati će se zaostalo 15. kolo 1. HRL Jug između domaćina RK Rudar Adria Oil i gostiju iz Župe Dubrovačke, RK Ardiaei.

Već drugi dan, u subotu 15.04. RK Rudar Adria Oil u sklopu redovnog 19. kola gostuje u Rovinju gdje ih očekuje vrlo teška i zahtjevna utakmica. Utakmica koja je bez obzira na bodovno stanje momčadi uvijek nosila epitet pravog istarskog derbija.

Kovarima su bodovi i u ovoj utakmici od iznimne važnosti za opstanak stoga možemo zaključiti kako je pred njima odlučujući vikend, biti ili ne biti dio 1. HRL Jug. Utakmica protiv RK Rovinja igra se u SD Valbruna s početkom u 19:30 sati.

Tih će 24 sata biti ključna za Labinjane. Dok sa dva osvojena boda u te dvije utakmice mogu još uvijek sanjati ostanak, ukoliko upišu oba poraza, dojam je da je sve gotovo. U slučaju dvije pobjede, opet su „u igri“.

Jedino, potpuno je nejasno kako će se pokušati oduprijeti dvjema momčadi iz vrha u situaciji kada rotacija nije široka, a igraju dvije utakmice u 24 sata. Kako bi ironija bila veća, odgodili su susret zbog obaveza tadašnjeg trenera Matoševića u reprezentaciji. On ovu odgođenu utakmicu na klupi Kovara nije dočekao.

„Ovom prilikom pozivamo sve naše vjerne navijače i ljubitelje labinskog rukometa da nas podrže u domaćoj utakmici protiv RK Ardiaei, i na uvijek teškom gostovanju u Rovinju. BUDI KOVAR – budi na tribini“, poručili su iz kluba.