Home Rukomet Druga HŽRL Zapad Labudice dočekuju Karlovčanke – Ana Lepinjica: “Nisu bezazlen protivnik!”

Labudice dočekuju Karlovčanke – Ana Lepinjica: “Nisu bezazlen protivnik!”

SHARE

Rukometašice Rudara dočekuju susret 17. kola Druge HŽRL Zapad na čelnoj poziciji ljestvice. Međutim, danas, za razliku od protekla dva kola, za protivnika imaju ekipu koja nije potpuni ‘autsajder’.

Karlovčanke jesu na osmoj poziciji sa samo 12 osvojenih bodova, ali u svojim redovima imaju dvije od pet najefikasniji šuterica u ligi. Kristina Vuković je na prosjeku od 9.77 golova i daleko je iznas svih u ligi dok je Petra Bačić na šest golova u prosjeku.

No, kada se zna da te dvije rukometašice u prosjeku postižu 15 do 16 golova svog Karlovca koji sveukupno zabija 28, onda je jasno kako im je prosjek sužena kvaliteta ostalog kadra. S tim problema nemaju Labinjanke koje su možda i najširi kadar u ligi, zbog čega su uostalom i na samom vrhu.

No, nije im samo to velika snaga: „Da, atmosfera je super. Možda nam je to i najveća snaga jer smo kompaktne i podržavamo se. Dobro treniramo i pune smo optimizma za subotnji susret“, rekla nam je Ana Lepinjica koja u dva smjera odrađuje veliki posao na lijevom krilu.

Najavila nam je Ana i današnji susret koji se od 18 sati igra u labinskom Sportskom centru Franko Mileta: „Od Karlovčanki očekujemo čvrstu, pravu “mušku” utakmicu. Maksimalno ih respektiramo i nikako nisu bezazlena ekipa. Mislim da će pobijediti bolja obrana i  koncentracija na terenu.“