Home Rukomet Druga HŽRL Zapad Labudice izborile sedmerce protiv Koke, a onda je Sara Šopar uništila labinske...

Labudice izborile sedmerce protiv Koke, a onda je Sara Šopar uništila labinske snove o četvrtfinalu!

FOTO: Sandi Sergović

Rukometašice Rudara potvrdile su ono o čemu cijele sezone govorimo – kadar Labudica i ove je sezone prvoligaški! Današnje protivnice iz Varaždina, ŽRK Koka nisu pokazale da su trenutno bolja momčad od Labinjanki koje ipak ne ulaze u četvrtfinale Kupa Hrvatske, nakon što je vratarica Koke Sara Šopar utakmicu završila u nevjerojatnom stilu.

U osmoj minuti Miočinović zabija za 5:2 te najavljuje odličnu večer Labinjanki. Vraćaju se „Kokice“ na 5:5, a onda se do predaha igra ravnopravno s time da na isteku vremena iz sedmerca Natali Zahtila zabija za 13:12 na predahu.

Drugi dio Labinjanke su vodile cijelo vrijeme. Gol ili dva, ali cijelo vrijeme, sve do samog kraja, a u 45. minuti je treće isključenje zaradila Martina Krajpl, jedna od najboljih gostujućih igračica. No, iako je Andrea Pavić na domaćem golu bila raspoložena, nisu se domaće rukometašice uspjele „odvojiti“.

Jedni od ključnih trenutaka dogodili su se u 58. minuti. Na 23:22 Raspudić je zaradila isključenje i sedmerac za gošće koji Andrea Pavić sjajno ‘skida’ Rogini, a na drugoj strani Nataša Miočinović zabija za 24:22! Ipak, Varaždinke preko Pifar i Markulinčić dolaze 45 sekundi prije kraja do 24:24 i poravnanja.

Posljednji napad imale su Labudice, lopta je stigla do lijevog krila, ali gostujuća vratarica brani za „penale“, a spomenuta Sara Šopar i tamo je obranila tri „komada“ za pobjedu Koke i četvrtfinale Kupa Hrvatske.

U domaćim redovima, uz vrataricu Pavić (osam obrana), odlične su bile i Natali Zahtila te Nataša Miočinović sa po sedam golova, dok je Katja Mikolić dodala četiri.

Junakinja gošći bila je Sara Šopar na golu, iako je u 60 minuta imala tek četiri obrane, ali je posljednja bila najvažnija, kao i one na sedmercima. Sara Rogina predvodila ih je sa devet pogodaka.

LABIN – OSMINA FINALA KUPA HRVATSKE – SC FRANKO MILETA – SUCI: Ivica Botinčan i Dario Rupčić (oba Rijeka)

ŽRK RUDAR – ŽRK KOKA 25:28 nakon sedmeraca, 24:24 (13:12)

ŽRK RUDAR: Kamenar, Peršić, Šumberac 1, Basanić, Raspudić 2, Zahtila 7, Bradanović, Vrkić, Belušić D. 1, Vretenar, Đuzel 1, Mikolić 4, Pavić, Mileta, Malić, Miočinović 5

Sedmerci: 4/5, Isključenja: 4 minuta

Trener: Diego Datos

ŽRK KOKA: Radek, Perić, Krajpl 1, Markulinčić 3, Rogina 9, Pifar 4, Šopar, Košćak, Strahija, Potočnjak, Strugar, Jandrašić 3, Resman, Ivančić, Topolovec, Gugić

Sedmerci: 6/8, Isključenja: 10 minuta

Trener: Zoran Jeftić