SHARE

Došle su danas rukometašice Zameta u Labin definitivno već danas osigurati plasman u Prvu HŽRL, ali Labudice su odigrale sjajnu utakmicu, pobijedile, pa će Riječanke strepiti još malo.

Do kraja prvenstva još su tri kola pa bi se trebalo dogoditi čudo da Zamećanke ne postanu prvakinje jer imaju prednost od pet bodova, baš nad labinskim Rudarom, dok treća Lokomotiva ima utakmicu i bod manje.

Zamećanke su u Labin stigle bez Martine Nekić i Ive Mikolić, a domaće rukometašice to su objeručke iskoristile, iako je prvi dio pripao gošćama, odnosno na predah se otišlo s 13:14. Nakon toga furiozno kreću domaće pa je u 42. minuti Jukopila pogodila za 21:17.

No, ne predaju se gošće pa je devet minuta kasnije „samo“ 23:22. Ali, poravnati Riječanke nisu uspjele. Labudice na kraju slave 28:27, a imale su najčešće u posljednjih deset minuta dva gola razlike. Matea Peršić bila je sjajna sa sedam golova dok je Natali Zahtila dodala šest golova. Kod gošći od ostalih bolja Iva Tabar sa sedam pogodaka.


LABIN – SC Franko Mileta – DRUGA HŽRL ZAPAD – 18. KOLO
SUCI: Vladimir Grubor i Maid Katanić (oba Poreč)

RUDAR – ZAMET 28:27 (13:14)

RUDAR: Peršić 7, Franković, Šumberac 4, Basanić, Vrkljan 2, Zahtila 6, Bradanović, Vrkić 1, Belušić 4, Vretenar, Nose 2, Jukopila 2, Pavić, Mileta, Malić, Zupičić

Sedmerci: 4/4, Isključenja: 2 minute

Trener: Diego Datos

ZAMET: Mraković, Troskot, Perčić Bahtiri, Blažić, Mršić 4, Tabar 7, Pleša, Nikolić, Pleše 3, Stanić 3, Jukan 2, Visković 1, Đuzel 2, Budić, Masnić 5, Strukar

Sedmerci: 3/ 4, Isključenja: 8 minuta

Trener: Dragutin Žiljak