Home Rukomet Ostalo Labudice uvelike promijenile roster, novi kadar predvodi iskusna bivša reprezentativka

Labudice uvelike promijenile roster, novi kadar predvodi iskusna bivša reprezentativka

Krajem prošlog tjedna s pripremama za novu sezonu Druge HŽRL Zapad krenule su i rukometašice Rudara. Labudice su lani imale „sve na dlanu“, doimalo se kako su glavne favoritkinje za ulazak u viši rang, ali na kraju nisu uspjele.

Diego Datos ostao je trener, a ekipa se jako promijenila. Katarina Raspudić nastavit će s igranjem rukometa u Njemačkoj, a Ivona Skorić se vratila u matičnu Murvicu. Vratarica Doris Hren otišla je u varaždinsku Koku, a s igranjem su prestale Ana Lepinjica, Antonia Jelčić, Emili Zenković i Laura Vukić.

Također, određeno vrijeme će i Lea Zupičić izbivati – naime, vratarica Rudara otišla je na nekoliko mjeseci u Portugal te će se pridružiti tijekom sezone. No, uprava ŽRK Rudar ponovno je napravila odličan posao osiguravši Datosu odlični kadar.

Stigla je Kika Vrkljan, bivša igračica Lokomotive koja je igrala i europske utakmice, a stigla je iz Senie te igra lijevo krilo. Mia Nose je lani bila najbolja igračica pulske Arene, a inače ta Karlovčanka igra na poziciji pivota.

Antea Bonić igra na poziciji desne vanjske igračice, a lani je pauzirala zbog bolesti. Na golu je došla Tereza Vretenar, bivša vratarica Pazina i Rovinja, a 38-godišnja Nina Jukopila je vrlo vjerojatno jedno od najvećih pojačanja u povijesti kluba. Iskusna igračica na poziciji lijevog beka bila je reprezentativka države, a igrala je i Ligu prvaka, te iako rodom iz Medulina, nastupala je najviše za Trešnjevku, ali i srpski Zaječar dok je posljednje vrijeme igrala u Norveškoj.

Također, ubrzo će se vratiti i mlada talentirana Leona Šumberac koja je pauzirala protekle sezone zbog bolesti, a treba reći i kako se pripreme odvijaju i u dvorani i u teretani, u čemu mnogo pomaže i kondicijska trenerica Laura Vukić, koja je do lani nosila dres Labudica. Službeni dio sezone započinje 25. ili 26. rujna 2021. kada Labudice odlaze put Crikvenice gdje igraju protiv Murvice.