Home ISTRA Stolni tenis Leo Bernaz do dvije osmine finala u Varaždinu

Leo Bernaz do dvije osmine finala u Varaždinu

SHARE

Proteklog vikenda je u Varaždinu održan 14. Memorijal Mirko Abramović – Međunarodno prvenstvo Varaždina u stolnom tenisu. U jakoj konkurenciji stolnotenisača iz Hrvatske, Slovenije, Bosne i Hercegovine, Srbije, Mađarske i Qatara nastupili su i stolnotenisači Brovinja, Leo Bernaz i Josip Griparić.

U petak su nastupili kao selekcija Istarske županije gdje su u grupi pobijedili slovensku momčad Cirkovce 3:1, ali su poraženi od Qatara 3:0 pa se nisu plasirali u završnicu. U kategoriji najmlađih kadeta Bernaz je grupu prošao kao prvoplasirani pobjedama protiv Volfa (Putjane), Šargača (Ljubešćica) i Mesarića (Zasadbreg).

U 1/16 finala bio je bolji od Tome (Ljubešćica), ali je u 1/8 finala zaustavljen od Al Kuwarija (Qatar). Griparić je u grupi ostao trećeplasirani s dva poraza protiv Slovenaca Jokića (Mengeš) i Roppa (Muta) te pobjedom protiv Gregureca (Kotoriba).

U nedjelju su obojica odigrala i turnir u kategoriji mlađih kadeta. Bernaz je ponovio uspjeh od prethodnog dana opet se plasiravši u osminu finala. Grupu je prošao kao drugoplasirani pobijedivši Kobera (Mladost Zagreb) i Gašparića (Sesvete) te porazom od Mađara Vörösa.

U 1/16 finala je pobijedio Bakača (Zasadbreg), ali je u 1/8 finala opet bio koban stolnotenisač iz Qatara Al Yafei Khalid. Griparić je s dva poraza – Koporčić (Tis Zagreb) i Aly Yousof (Qatar) i jednom pobjedom – Perendić (Stubaki) opet bio trećeplasirani u grupi.