Home ISTRA Stolni tenis Leo Bernaz u paru s Marom Markovanović postao viceprvak Hrvatske!

Leo Bernaz u paru s Marom Markovanović postao viceprvak Hrvatske!

Proteklog vikenda se u Zagrebu igralo Prvenstvo Hrvatske za kadete u stolnom tenisu. Novi uspjeh stolnotenisača Brovinja Lea Bernaza koji je u mix paru s Marom Markovanović (Dugo Selo) postao viceprvak Hrvatske. Tomu treba pridodati i osvojeno peto mjesto u ekipnoj konkurenciji te diobu 5. – 8. mjesta u muškom paru s Davidom Kubičekom (Nuštar).

Bernaz i Markovanović su do postolja došli pobijedivši u 1/16 par Šimunović/Čmelak (Samobor/Vodovod) 3:0, u 1/8 par Vukomanović/Jakšić (TIS) 3:1, a u 1/4 finalu favorizirani par iz Pule Vale/Miličević 3:2. U polufinalu su pobijedili par Kubiček/Basanić (Nuštar/Pula) 3:0 koji su u 1/4 iznenadili prve nositelje Marijanovića i Pustaj. U finalnom meču s uigranim parom iz Aquaestila Duga Resa Kramarić/Han Vukelja bili su na korak do zlata, ali su na kraju poraženi 3:2.

U kategoriji muških parova Bernaz i Kubiček su u 1/8 pobijedili par Jurić/Terihaj (Maraton/Samobor) 3:0. U 1/4 finalu su poveli 2:0 protiv para Kramarić/Marčec (Aquaestil/Visia) i bili na korak do postolja, ali su onda stali i izgubili tri seta zaredom za konačnih 2:3.

U ekipnoj konkurenciji za Brovinje su igrali Bernaz Leo, Griparić Josip i Drndić Emanuel. Osvojili su 5. mjesto, a za korak više je nedostajala pokoja pobjeda više Josipa Griparića pogotovo u susretu s ekipom TIS-a. Bernaz je imao skor 6:1, Griparić 2:3, a Drndić 0:4. U grupi su poraženi od viceprvaka Hrvatske ekipe Zagreba 3:0 te trećeplasiranog TIS-a 3:2. Pobijedili su Libertas Dubrovnik 3:1 te istim rezultatom u borbi za peto mjesto Samobor.

U pojedinačnoj konkurenciji Bernaz je bio drugoplasirani u grupi pobjedama nad Torićem (Libertas) i Horvatom (Samobor) po 3:0 i porazom od Tepeša (Zagreb) 3:1 u 1/8 finala je zaustavljen od Kolaka (Cibalia) 4:2.

Previous articleNAJAVA | TREĆA ŽNL – JUG | 18. kolo: Sve utakmice služe isključivo za opuštanje i zabavu
Next articleKK Astra ove nedjelje domaćin drugog kola Istra Kupa u preponskom jahanju