Home Nogomet Prva ŽNL Istra Leonardo Žulić je “žminjski Mbappe”

Leonardo Žulić je “žminjski Mbappe”

Ono što su Potpićanci prije sedam dana napravili Rapčanima, to su njima danas Žminjci. Pretrčali ih, bili vidno raspoloženiji te su zasluženo slavili ispred stotinjak gledatelja u Dumbrovi. Ponovno je žminjski junak bio Leonardo Žulić.

Prvi dio protekao je uz mnoge prigode, s obje strane. Žminjci su „čistili“ s crte, ali su i Potpićanci imali sportske sreće u nekoliko situaciju, a Žulić je i pogodio vratnicu. Isti igrač je u 20. minuti lijepim udarcem pogodio za 0:1 Žminjaca.

Nakon što je Luka Delšeno imao matnu situaciju, u 54. minuti Žulića gosti „guraju“ u prostor, a on elegantnim lob udarcem pogađa za 0:2.

Do kraja susreta domaćin previše i latentno nervozan, a u 76. minuti tražili su i isključenje gostujućeg vratara, ali je sudac Šehić zaključio da za to nije bilo potrebe, pogotovo obzirom da nije kaznio domaćeg igrača zbog vrijeđanja vratara.


POTPIĆAN – Igralište Dumbrova – 1. ŽNL – 8. kolo – SUDAC: Edin Šehić (Pula) POMOĆNICI: Antun Taranić (Pula) i Dušan Baf (Fažana)

POTPIĆAN UČKA ’72 – ŽMINJ 0:2 (0:1)

Žuti kartoni: Marić, Horvat (Žminj)

Strijelci: 0:1 Žulić 20′, 0:2 Žulić 54′

POTPIĆAN UČKA ’72: Begić, Juran V., Fornažar S., Paliska, Burul, Celić M. (71. Juran J.), Fornažar A. (85. Paliska N.), Pamić R., Lazarić (46. Braušić), Pincin, Simić (61. Celić R.)

Trener: Robert Fable

ŽMINJ: Šćira (46. Horvat), Ružić, Križanac L., Zaharija P., Križanac M. (46. Pamić M.), Delšeno, Papucci, Pamić (51. Orbanić L.), Žulić, Krnjus F., Marić

Trener: Rino Orbanić