SHARE

Napeto je danas bilo na Prematinki u pokušaju domaće momčadi da stigne do vrijednoga boda nad više nego neugodnim gostima iz Svetvinčenta. U konačnici je okončalo remijem, sa kojim su na kraju zadovoljni i jedni i drugi.

Da su momci sa Suhače najugodniji tim proljeća pokazali su danas u prvom dijelu susreta protiv lidera. U otvorenom susretu sa puno prigoda i dobrih obrana Rešidovića i Tomišića gostujuća je momčad stigla do vodstva u 11. minuti nakon lijepe akcije. Macan Stanić je šutirao sa petnaestak metara, Rešidović odlično obranio pokušaj, a na odbijenoj lopti najbrži je bio Mauro Mišan i pogodio za 0:1.

Nakon pola sata igre stigao je i drugi gol gostiju. Dugačka lopta iz zadnje linije stigla je do Mišana, ovoga puta do Matije, a on izlazi sam pred Rešidovića i pogađa za 0:2.

Mogli su se domaćini vratiti u susret prije odlaska na odmor kada je Imširević srušen u kaznenom prostoru gostiju, no evidentno je da im udarci s bijele točke ove godine predstavljaju problem. Simeunović ponovno nije precizan, odapeo je preko vratiju Tomišića.

U nastavku je krenula jurnjava za stizanjem zaostatka. No, gosti, na čelu sa danas fenomenalnim Tomišićem uspješno se brane sve do 67. minute kada se nakon gužve u šesnaestercu lopta odbija do Simeunovića koji sa deset metara poentira za 1:2.

Samo dvije minute kasnije nakon brze kontre Licul izlazi sam pred Rešidovića i pogađa za 1:3. No, momčad s Prematinke se ne miri sa time. I zato i jesu tu gdje jesu.

Deset minuta prije kraja susreta nakon lijepe akcije po lijevoj strani Salihović pronalazi u šesnaestercu Imširevića koji pogađa za smanjenje vodstva gostiju, a tri minute prije kraja Simeunović, iz za njega očito je, povoljnije prigode od jedanaesterca, pogađa za konačnih 3:3. Pogađate, iz slobodnog udarca sa dvadesetak metara.

Mogli su domaćini i do punog plijena kada se Bagarić u trećoj minuti nadoknade na vrhu šesnaesterca oslobodio svojih čuvara, no njegov je udarac prošao pokraj vratiju Tomišića, te je ostalo realnih i za obje momčadi zadovoljavajućih 3:3.


BANJOLE – Igralište Prematinka – 1. ŽNL – 23. kolo – SUDAC: Sandi Orbanić (Žminj),  POMOĆNICI: Marin Živolić (Rovinj) i Evelino Marić (Kanfanar)

BANJOLE – SMOLJANCI SLOBODA 3:3 (0:2)

Žuti kartoni: Toprek (Banjole), Ivančić, Peršić, Licul, Tomišić (Smoljanci Sloboda)

Strijelci: 0:1 Mišan 11′, 0:2 Mišan 26′, 1:1 Simeunović 67′, 1:3 Licul 69′, 2:3 Imširević 81′, 3:3 Simeunović 87′

BANJOLE: Rešidović, Ćosić, Hrelja, Bagarić, Salihović, Imširević, Simeunović, Bobić  (67. Medvid), Božičević, Čude (74. Toprek), Rakovac (46. Luchesi)

Trener: Dragan Tomić

SMOLJANCI SLOBODA: Tomišić, Racan, Otočan, Prodanović, Mišan Mat., Banović (77. Matijaš), Furlanić, Macan Stanić, Obrovac, Mišan Mau., Ivančić (50. Peršić, od 64. Licul)

Trener: Damir Buršić