Home Nogomet Istra 1961 Lisica i Perković moraju i drugim momcima biti glavni pokazatelj nogometnog puta

Lisica i Perković moraju i drugim momcima biti glavni pokazatelj nogometnog puta

SHARE

Ovoga vikenda započinje HNL i u juniorskom uzrastu. Želja nam je bila sa trenerom pulskih juniora Ivanom Lajtmanom obaviti razgovor, no svevišnja nas je press služba pulskog prvoligaša obavijestila kako razgovor sa trenerima u omladinskom pogonu do daljnjega nije moguće obaviti. O tome ćemo pisati, jednom ili nikada, jer nam mišljenje takozvane pulske “press službe” i nije prevažno u našem radu, a sada ćemo se pozabaviti našim viđenjem onoga što očekuje pulske juniore u njihovom natjecanju.

Utakmicu prvoga kola juniori Istre 1961 igraju u Zagrebu protiv NK Rudeš, sutra, sa početkom u 18:00 sati. Prva HNL juniora od ove sezone broji 16 klubova za razliku od prošlogodišnjih 14 klubova a obzirom da se radi o redom kvalitetnim omladinskim pogonima, momčad Ivana Lajtmana očekuje izuzetno zahtjevnih 30 utakmica tijekom ove sezone. Naša je pretpostavka kako je svima u stručnom stožeru omladinskog pogona konačni cilj razvoj i osposobljavanje igrača za koliko-toliko “bezbolan” prelazak iz juniorskog pogona u seniorski nogomet, ne misleći pritom isključivo na seniorski nogomet u prvoligaškoj konkurenciji.

Međutim, pulskim juniorima dodatni motiv daljnjega rada i dokazivanja treba predstavljati i činjenica da sve više igrača iz juniorskog pogona dobiva priliku i u seniorskoj momčadi. Mateo Lisica i Mauro Perković najbolji su pokazatelj što se može učiniti od svoje karijere ukoliko se ozbiljno i predano radi, i njih su dvojica zasigurno i motiv ostalima da istim putem pokušaju ostvariti svoje nogometne snove.

Kako god bilo, želimo pulskim “klincima”, ne samo juniorima, već i kadetima i pionirima o kojima ćemo priču donijeti Vam slijedeći tjedan, puno uspjeha u njihovom ovogodišnjem natjecanju.