Home Rukomet Prva HŽRL Lokomotiva protutnjala Umagom

Lokomotiva protutnjala Umagom

Tena Mataija

Samo jedna pobjeda u posljednjih pet utakmica i dolazak drugoplasirane ekipe zagrebačke Lokomotive u goste kod rukometašica Umaga, sugestija je da se  skor pobjeda neće i dalje mijenjati, barem ne do sljedeće utakmice i nekog lakšeg protivnika.

Na poluvremenu podnošljivih pet pogodaka zaostatka za Lokomotivom u utakmici s, do tada, malo golova i čvrstih obrana. Da su Umažankama u goste stigle eminentne suparnice govori i podatak da u niti jednom trenutku susreta Umažanke nisu bile u vodstvu.

Gošće su od prve minute držale utakmicu pod kontrolom, Umažanke su se, rekli smo, prvo poluvrijeme dok su imale snage dobro držale, no nakon poluvremena ta je prednost s pet pogodaka zaostatka samo rasla, da bi se u konačnici zaustavila na brojci od 15  golova zaostatka.

Kod domaće ekipe najraspoloženija bila je Tena Mataija sa šest pogodaka, a pratile su je Ana Jajčević i Tea Bunić sa četiri pogotka. Kod gošća je pak bilo puno raspoloženih igračica, a izdvojit ćemo Stelu Posavec, Larissu Kalaus i Kristinu Plahinek sa šest pogodaka, dok je “naša” Tena Japundža za Lokomotivu postigla četiri pogotka.


UMAG – Stella Maris

PRVA HŽRL – 22. KOLO – Suci: Bosak i Herceg (Varaždin)

UMAG – LOKOMOTIVA 20:35 (8:13)

UMAG: Selar, M. Pratljačić 1, I. Pratljačić (1), Imamović, Mataija 6, Miočinović 2, Jajčević 4, Bunić 4, Kovač, Delić (12), Gašić 1, Popović 2, Žuliček

LOKOMOTIVA: Boras 1, P. Posavec 2, Šenvald, S. Posavec 6, Kapetanović 3, Zagorščak 1, Kalaus 6, Japundža 4, Čivljak 1, Ćurić (7), Plahinek 6, Prkačin 3, Pijević (6)

Isključenja: Umag 10 min. (M. Pratljačić 2, Miočinović 2, Bunić 2, Gašić 2, Popović 2), Lokomotiva 4 min (Šenvald 2, Čivljak 2)


PRVA HŽRL – 22. KOLO

[jsMatchDayStat matchday_id =”1277″]

PRVA HŽRL – LJESTVICA

[jsStandings id =”23354″ columns =”played_chk;win_chk;lost_chk;draw_chk;point_chk;goalscore_chk;goalconc_chk;curform_chk”]

PRVA HŽRL – 23. KOLO

[jsMatchDayStat matchday_id =”1278″]