Home Nogomet Istra 1961 Lokosi se poigrali s Puljanima

Lokosi se poigrali s Puljanima

SHARE

Najveća novost u sastavu pulske momčadi danas je debi Matea Tomića u Prvoj HNL, i to je jedina pulska pozitivna činjenica ovog dvoboja. Igra u zadnjoj liniji na kojoj sa ovim kadrom inzistira pulski strateg, odmah je na početku dovela do dva pokušaja Lokomotive u prvih pet minuta utakmice.

Jedino bitno u prvih 15 minuta je VAR provjera potencijalnog crvenog kartona za Kačavendu, no ostalo je na blažoj kazni. I onda bespoštedna, negledljiva i dosadna tiki-taka Istre u kojoj se ne osvoji ni metra prostora tijekom dodavanja između dva stopera, dovodi do očekivanog vodstva Lokomotive.

Miličević je probio bok, centrirao sa lijeve strane, a Dabro sam na tri metra pospremio u Lučićevu mrežu. Trideset i prva je minuta, odmah nakon kratkog osvježenja donijela kraj bilo kakve nade za Puljane u rezultatskom smislu. Opet je Miličević centrirao sa iste pozicije a Aliyu na drugoj vratnici sam k’o duh, pospremio to u mrežu.

U 45. minuti potpuni raspad sistema svega uopće odrađenog u prethodnom vremenu Gonzala Garcie. Joao Silva je dodao loptu Marku Dabru i gurnuo ga u čistu situaciju koju on iskorištava za asistenciju Aliyu za treći pogodak Lokomotive. Šteta što nije kraj utakmice.

Jer već u trećoj minuti nastavka, Marko Dabro postiže pogodak za 4:0. Cipetić je probio desnu stranu, uputio centaršut a Dabro, naravno, usamljen, sa 7 metara zakucao loptu u mrežu Istre 1961. Do kraja, ništa novo. Istra 1961 se dodaje, a Lokomotiva odmara…

ZAGREB – Stadion u Kranjčevićevoj ulici – 1. HNL – 5.kolo . Sudac: Tihomir Pejin (Donji Miholjac), Goran Pataki (Đakovo) Kristijan Novosel (Gat), Gledatelja:

LOKOMOTIVA – ISTRA 1961 4:0 (3:0)

Strijelci: 1:0 Dabro 20’, 2:0 Aliyu 31’, 3:0 Aliyu 45’, 4:0 Dabro 48′

Žuti kartoni: Cipetić, Kačavenda, Dabro, De Haas (Lokomotiva), Navaro, Blagojević, Daničić (Istra 1961)

LOKOMOTIVA: Santini, Aliyu, Dabro (od 72. Artistico), Kačavenda (od 72. Hoxha), Marić, De Haas, Miličević, Cokaj (od 84. Maleš), Pivarić (od 55. Stojković), Soldo, Cipetić (od 84. Vranjković)

Trener: Silvijo Čabraja

ISTRA 1961: Lučić, Mlinar (od 46. Galilea), Perera, Blagojević (od 63. Perković), Iličić, Navarro, Marin (od 66. Daničić), Bande, Matić, Tomić (od 63. Serderov), Joao Silva (od 46. Mišković)

Trener: Gonzalo Garcia