SHARE

Već dugo godina starija momčad od ciparske Omonie nije gostovala na hrvatskim nogometnim terenima. Pet godina u prosjeku starija momčad od Dinamove, predvođena sa klupe norveškim stručnjakom Heningom Bergom, u prvome redu došla se u Zagreb pokušati nadigravati. I ne samo to, tijekom prvoga dijela bila je i opasnija.

Dinamo jednostavno nije ni danas u prvom dijelu djelovao ni približno onako kako su nas naučili. Nit’ razigran, nit’ opasan. Imali su “modri” nešto više loptu u posjedu u prvom dijelu, no na njihovu žalost, nisu znali što da čine s njom. Sve negdje do perioda između 35. i 40. minute kada su nekoliko puta kroz brzi protok stvorili konačno i poneku izglednu priliku preko Petkovića.

Drugi je dio susreta bio bolji, ali konačno i učinkovitiji. Nakon što su ostali bez dva ključna igrača, Ademija i Ivanušeca, radi težih ozljeda, uslijedio je konačno i pogodak. Majer se oslobodio dva igrača nakon pogreške obrane Omonie i poentirao lijevom nogom za vodstvo “plavih”. Kraj nadanju Omonie u koliko-toliko solidan rezultat dogodio se osam minuta prije kraja kada je Majer asistirao Jakiću za konačnih 2:0.