Home Nogomet Novigrad Lučko šokiralo Novigrad u sudačkoj nadoknadi

Lučko šokiralo Novigrad u sudačkoj nadoknadi

Džemal Adilji, trenutni trener Novigrada (FOTO: Facebook)

Prokletstvo novinarskog posla je između ostalog i to što nikad ne možeš “unaprijed” napisati tekst pa ga samo objaviti nakon što utakmica završi, a pravi primjer ove teze je i utakmica između Lučkog i Novigrada, gdje se gorepotpisani novinar dugo vremena pitao je li “s osvojenim bodom novigradska čaša napola prazna ili puna”, odnosno mogu li Novigrađani biti zadovoljni osvojenim bodom, a onda je stigla 93. minuta i pogodak koji je Novigradu uzeo i taj “virtualno” osvojeni bod, a Vašem novinaru “unaprijed pripremljeni tekst”.

Sada je barem jasno, kada izgubiš od izravnog konkurenta i jedne od najlošijih momčadi, sudeći po formi, ovog proljeća, onda je stanje alarmantno, a optimizam osvojenog boda u prošlom kolu protiv vodeće momčadi lige, zamjenjuje pesimizam zvan “mač nad glavom koji opasno prijeti Trećom ligom.”

U utakmici koja nije obilovala prilikama, spomenut ćemo tek da je prvi i jedini korner u prvom poluvremenu bio za domaćine u 27. minuti susreta, doduše, do kraja susreta taj se broj preokrenuo 5:4 u korist gostiju, no što to vrijedi kada je u 93. minuti, u sam smiraj utakmice Deni Simeunović poslao loptu u novigradsku mrežu, a Novigrađane, ukoliko se ne dogodi veliki zaokret, prema trećem rangu, jer je Kustošija slavila u gostima kod Solina.


ZAGREB – Igralište SRC Lučko – Gledatelja: 300

DRUGA HNL – 29. KOLO – SUDAC: Andrej Burilo (Osijek)

LUČKO – NOVIGRAD 1:0 (0:0)

Strijelci: 1:0 Simeunović 93′

Žuti kartoni: Belak (Lučko), Polić (Novigrad)

LUČKO: Koprić, Simeunović, Knezović, Lončar, Matoš, Petrović, Mihaljević, Barišić, Travaglia (od 83. Kunštić), Ikić (od 62. Tolić), Vajdovčić (od 70. Belak)
Trener: Denis Bezer

NOVIGRAD: Nemec, Cerovec, Čakarun, Zirdum, Pierre Zaine (od 37. Polić), Živković, Pamić, Bubalo (od 78. Smirnov), Baša (od 66. Todorov), Mijoković, Bogojević
Trener: Džemal Adilji


DRUGA HNL – 29. KOLO

[jsMatchDayStat matchday_id =”2161″]

DRUGA HNL – LJESTVICA

[jsStandings id =”28619″ columns =”played_chk;win_chk;lost_chk;draw_chk;point_chk;goalscore_chk;goalconc_chk;curform_chk”]

DRUGA HNL – 30. KOLO

[jsMatchDayStat matchday_id =”2170″]