Home Rukomet Ostalo Maestralni Leon Rušnjak s crte za sedmerce donio Buzetu titulu prvaka Kupa...

Maestralni Leon Rušnjak s crte za sedmerce donio Buzetu titulu prvaka Kupa regije Zapad

Rukometaši Buzeta sinoć su pred stotinjak svojih navijača osvojili Kup regije Zapad, golom Leona Rušnjaka iz sedmerca u posljednjem trenutku utakmice. Kozala je bila ravnopravan protivnik i pokazala da je s razlogom stigla u finale.

Međutim, momčad Ranka Silića zaslužila je pehar jer je dominirala veći dio susreta. U devetoj minuti Flego zabija za 6:3, a u 18. Rušnjakza 12:9. Približili su se Riječani i na gol zaostatka, ali se na krilima maestralnog Rušnjaka na predah odlazi sa 16:14.

Nastavak je donio identičnu situaciju – Buzećani bježe na tri gola prednosti, pa Kozala stiže na gol zaostatka i tako više puta sve do 51. minute kada domaći imaju 31:27 i činilo se gotovo. No, u posljednjih osam minuta Kozala zabija čak pet golova, te se u posljednju minutu ulazi s 32:32.

Domaći su tada izborili sedmerac, a odgovornost je preuzeo jedan od najmlađih igrača u kadru, jučer fantastični Leon Rušnjak. Pogodio je za 33:32 i slavlje Buzećana. On je u pobjedu ugradio čak devet pogodaka, dok je sedam dodao Ivan Črnac, a šest Matteo Musizza.


BUZET – Gradska – Gledatelja: 100 – KUP REGIJE ZAPAD – FINALE – SUCI: Ivica Botinčan i Dario Rupčić (oba Rijeka)

BUZET – KOZALA 33:32 (16:14)

BUZET: Šegota V. 2, Musizza 6, Karaula, Krbavčić, Skukan, Vratović, Valković, Flego I. 5, Šegota I. 2, Kisiček, Črnac 7, Rušnjak 9, Bašić 2, Draščić, Dobša, Tušhev

Sedmerci: 6/6, Isključenja: 16 minuta

Trener: Ranko Silić

KOZALA: Baldo 2, Klanac 5, Lencović 6, Juričević 5, Sabo 2, Devčić 2, Maljavac, Smokrović 2, Mihelić 8, Karabajić, Sančanin, Balas, Vučković

Trener: Tadej Široka