Home Nogomet Kup Istre Marčana napravila lijepo iznenađenje na terenu, ali atmosfera je bila – otprilike...

Marčana napravila lijepo iznenađenje na terenu, ali atmosfera je bila – otprilike kao uvijek

Nogometaši Marčane slave jer su danas protiv višerangiranog protivnika izborili osminu finala Kupa Istre. Umag je poveo u prvom dijelu, ali su domaći Gorana Kostića uspjeli početkom nastavka poravnati, a onda i nakon „ruleta“ jedanaesteraca proći u narednu fazu Kupa Istre.

Precizan je bio Luka Čavarović, u 15. minuti, za vodstvo Umažana te se tada činilo kako će se ipak „žutoplavi“ uspjeti prilagoditi uvjetima na terenu. No, kako je vrijeme odmicalo, tako su Marčanci dolazili sve više „do zraka“.

Kostić na poluvremenu u igru uvodi Sulejmana Idrizovića, a ovaj samo tri minute kasnije domaćinu donosi 1:1 – koji će ih nakon regularnog dijela odvesti do jedanaesteraca. Tamo je mreža Davida Pletikosa dvaput ostala netaknuta pa je Bruno Dir poentirao za slavlje Marčanaca!


U JEDNOM TRENUTKU NETKO ĆE SE MORATI POGLEDATI U OČI

“Na kraju utakmice ispred svlačionica došlo je do naguravanja gostujućih i domaćih ekipa. Utakmica je završena neodlučeno i raspucavani su jedanasterci te su domaći pobijedili. Zapisnik završen u 17:30 sati. Na kraju su se akteri smirili i sve je prošlo ok”, stoji u zapisniku sa susreta.

Veći dio jeseni slušali smo od sudaca i gostujućih momčadi kako je gostovanje u Marčani ugodno koliko i pojedini pregledi šupljina na tijelu čovjeka. Danas će domaćini reći kako su Umažani bili u krivu, ali doći će vrijeme kada će Marčanci morati stati na loptu, pogledati se u oči i odlučiti kakva nogometna sredina žele biti.


MARČANA – Mjesno igralište – KUP ISTRE – MEĐUKOLO – SUDAC: Josip Oroz (Pula) POMOĆNICI: Boris Vitasović (Filipana) i Saša Mikša (Pula) DELEGAT: Danijel Kovačević (Pula)

MARČANA – UMAG 4:2-11m, 1:1, (0:1)

Strijelci: 0:1 Čavarović 15′, 1:1 Idrizović Su. 48′

Žuti kartoni: Šverko M., Biletić (Marčana)

MARČANA: Pletikos D., Idrizović S. (56. Fujs), Biletić (61. Buić), Šverko M. (73. Petrović L.), Petrović, Šnur, Šterpin A., Radolović J. (46. Idrizović Su.), Agaj, Dragešić, Radolović M. (90. Dir)

Trener: Goran Kostić

UMAG: Višković (46. Boglić), Bolčević, Tutmić, Čavarović (84. Kavrečić), Manić A., Krota, Đuričin, Babić, Jašarević (63. Božić), Prodan, Ravlić (75. Sirotić)

Trener: Adis Dervišević