Home Nogomet Mlađi uzrasti Marčana uspješno ugostila Coca Cola Cup 2019, pioniri Uljanika pobjednici

Marčana uspješno ugostila Coca Cola Cup 2019, pioniri Uljanika pobjednici

SHARE
dav

Mladi nogometaši Uljanika pobjednici su drugog kvalifikacijskog turnira Coca Cola Cupa 2019, za kategoriju U-15, koji se povodom dana općine Marčana odigrao u istoimenom prelijepom istarskom mjestašcu.

Uljanikovci su djelovali vrlo uvjerljivo od prve utakmice na turniru, te su u konačnici u finalnom dvoboju bili bolji od Istre-Pula golovima svojih najboljih igrača na turniru, Jana Ramića i Luisa Veličkovića. Upravo je taj dvojac osvojio i one najvrjednije pojedinačne nagrade pa je tako za najboljeg igrača turnira proglašen sjajni Jan Ramić, dok je s šest golova Luis Veličković bio najbolji strijelac. Nagrada za najboljeg vratara turnira otišla je u ruke Roka Iliničića, člana Istre-Pula.

U susretu za treće mjesto momčad Banjola uvjerljivo je nadvisila ekipu Medulina 1921. Sve četiri momčadi plasirale su se u županijsku završnicu koja će se početkom lipnja igrati najvjerojatnije u Puli. Iako je kiša dugo vremena prijetila i dovela samo odigravanje turnira pod veliki znak upitnika, organizatori Sportske igre mladih uz pomoć suorganizatora općine Marčana, Zajednice sportskih udruga općine Marčana i tvrtke Sport 3000, odradili su sjajan posao.

To se posebno moglo vidjeti na kraju turnira kada su zadovoljni bili svi, igrači, treneri, roditelji, gledatelji, pa i sami organizatori. Na samom turniru sudjelovalo je devet momčadi s više od sto igrača uz odličnu posjetu na tribinama što je bio i cilj organiziranja ovakve jedne manifestacije u Marčani što je i potvrdio glavni koordinator Coca Cola Cupa za Istru Robi Fonović:

„Nama je cilj da svake godine u kvalifikacije uključimo što više momčadi uz organizaciju turnira na području cijele Istre. Ove smo godine jedan turnir odradili u Puli, sada smo bili u Marčani, a nakon ovoga idemo put Umaga, Poreča, Labina i najvjerojatnije Barbana, da bi sve završilo s velikom završnicom negdje na pulskom području. Ovaj turnir u Marčani u potpunosti je opravdao očekivanja pa se i ovim putem zahvaljujemo načelniku općine Marčana Predragu Plišku, te predsjedniku Zajednice sportskih udruga općine Marčana Darku Petriću i Aljoši Radoloviću bez kojih ovo ne bi mogli odraditi na ovakvom nivou i već je sada dogovoreno da se i iduće godine vratimo u Marčanu. Koristim priliku da napomenuti da još uvijek traju prijave za ovaj turnir tako da se apsolutni svi stignu uključiti i biti dio onoga što je postao brend u Hrvatskoj i u kojem sudjeluje više od dvadeset tisuća djece. Kao nagradu oni najbolji s završnog turnira odlaze potpuno besplatno na državnu završnicu koja se krajem srpnja i početkom kolovoza igra u Splitu. Osim ove kategorije U-15 koja se igrala u Marčani, u natjecanju su još i oni stariji igrači rođeni 2001 i mlađi.“

REZULTATI

Skupina A: Valbandon 72 – Medulin 1921 0:2, Galižana – Valbandon 72 1:0, Medulin 1921 – Galižana 3:0. Poredak: Medulin 1921 6, Galižana 3, Valbandon 72 0.

Skupina B: Smoljanci Sloboda – Ližnjan 5:3, Uljanik – Smoljanci Sloboda 5:1, Ližnjan – Uljanik 1:4. Poredak: Uljanik 6, Smoljanci Sloboda 3, Ližnjan 0.

Skupina C: ŠN Mandalena – Banjole 0:2, Istra-Pula – ŠN Mandalena 4:0, Banjole – Istra-Pula 2:2. Poredak: Istra-Pula, Banjole 4, ŠN Mandalena 0.

Polufinale: Medulin 1921 – Uljanik 0:3, Istra-Pula – Banjole 1:0. Za treće mjesto: Banjole – Medulin 1921 3:0. Finale: Uljanik – Istra-Pula 2:0.