Home Boćanje Ostalo Marin Cetina i David Biljuh prvaci Istre u parovima

Marin Cetina i David Biljuh prvaci Istre u parovima

SHARE

Marin Cetina iz Orbanića kraj Marčane i David Biljuh iz Hrboki kraj Barbana, ovogodišnji su juniorski prvaci Istre u parovima nakon osvojenog naslova na prvom ovogodišnjem županijskom prvenstvu, održanom u organizaciji Boćarske zajednice klubova Grada Buzeta u boćarskoj dvorani u Kozarima.

Cetina i Biljuh su u finalu sa tijesnim, ali slatkim puntom razlike sa 9:8 pobijedili Marka Radešića i Filipa Popovića, članove juniorske momčadi prvoligaša Istre Poreč, te im tako uzvratili za također tijesan poraz s puntom razlike u natjecanju po skupinama (10:9).

Koliko je neizvjesna završnica prvenstva bila najbolje svjedoče i rezultati oba polufinala u kojima su pobjede ostvarene s tek puntom razlike, pa su tako Cetina i Biljuh sa 9:8 savladali Buzećane Karla Pavletića i Luku Pastorčića, a Radešić i Popović sa 11:10 također Buzećane Samuela Majcana i Filipa Kajina. U susretu za 3. mjesto su Pavletić i Luka Pastorčić sa 13:6 nadvisili Samuela Majcana i Filipa Kajina.

Pravo nastupa na prvenstvu Hrvatske, koje će se od 8. do 12. srpnja 2020. održati u Jadranovu kraj Crikvenice stekli su prvaci Istre.

Raspored ostalih juniorskih prvenstava Istre:

Poreč – 15. ožujka – štafetno izbijanje, te bližanje i izbijanje u krug

Poreč – 21. ožujka – pojedinačno klasično

Pazin – 27. ožujka – precizno i brzinsko izbijanje