SHARE

Derbi kola, derbi jesenskog dijela prvenstva u Vrsaru okončan je remijem. Možda su na kraju i svi zadovoljni time – ili bi barem mogli biti. Funtana je ostala na čelu ljestvice, a Vrsarani nisu izgubili korak, iako su danas lako mogli biti i poraženi.

Prvo poluvrijeme donijelo je obostrano opreznu igru kako i priliči derbiju, sa većom željom da se sačuvaju vlastita vrata no da se ugroze suparnička, pa je stoga i nula na poluvremenu bila realna, premda je gostujuća momčad ipak imala više od igre, ali u tri navrata su mogli bolje reagirati u posljednjoj trećini terena.

U nastavku je malo zakuhalo. Najprije je u 58. minuti nakon udarca Dujanića, Maikol Prenc odbijenu loptu poslao iza leđa Stipanova za funtanjansko vodstvo, koje je potrajalo sve do minutu prije zadnjeg zvižduka suca Pejkunovića.

Tada je nakon jednog ubačaja sa bočne pozicije u gužvi koja je nastala pred golom Milocania najtrezvenije reagirao Marin Romić i donio konačni remi u ovoj utakmici gdje je Funtana bila bliže pobjedi.


VRSAR – Igralište Vrsara – 1. ŽNL – 10. kolo – SUDAC: Petar Pejkunović (Kožljak), POMOĆNICI: Kristijan Radovan (Rovinjsko Selo) i Darko Gubeljić (Labin)

VRSAR – FUNTANA 1:1 (0:0)

Žuti kartoni: Naumov, Žužić, Romić, Todorov (Vrsar), Banić, Ciglar, Milocani (Funtana)

Crveni karton: Šegon Mihael (Funtana) – 89′ (drugi žuti karton)

Strijelci: 0:1 Prenc 58′, 1:1 Romić 89′

VRSAR: Stipanov, Dekleva D., Naumov, Dekleva F., Matošević, Koraca (70. Pavišić), Todorov, Prolić (46. Žužić), Poljaković (46. Pavičić), Imširević (60. Čehić), Romić

Trener: Damir Vukadin

FUNTANA: Milocani, Maras (46. Jašarević), Buršić, Vladišković, Šegon M., Šegon E., Ciglar, Prenc (87. Tomić), Ferenac, Banić V., Žgomba (46. Dujanić)

Trener: Vjekoslav Dorčić