Home Nogomet Ostalo Marin Vidulin iskoristio priliku i postao jedan od najcijenjenijih sudaca u Hrvatskoj

Marin Vidulin iskoristio priliku i postao jedan od najcijenjenijih sudaca u Hrvatskoj

SHARE
Marin Vidulin

U proteklih mjesec dana pokazalo se kako je suđenje i sudačka organizacija možda i najslabiji dio hrvatskog nogometa. Međutim, dok mediji ‘udaraju’ po mnogim sucima u Prvoj HNL, oko jednog se ne piše ama baš ništa.

A, to je sucu znak da svoj posao radi najbolje moguće. Marin Vidulin iz Kanfanara jedini je istarski sudac na Prvoj HNL i sada se već bez dileme može reći, najbolji s poluotoka od osnutka HNL-a.

Naime, Vidulinu je i jučer dato veliko priznanje delegiranjem na jednu od najvažnijih utakmica u sezoni, a suđenje je bilo na toj razini da čak ni Mamić ni Bjelica, treneri koji podosta vole prokomentirati suce, nisu imali ništa za prigovoriti.

Utakmica nije bila laka za suđenje, Bebek je pokazao zašto slovi za jednog od najboljih u državi, a u VAR sobi mu je bio Vidulin koji ga je pozvao kada je trebalo, ne dovevši nijednom svog kolegu na terenu u probleme.

Vidulin je ove sezone sudio pet prvenstvenih utakmica kao glavni sudac i nakon niti jedne od tih nije bilo govora o njegovim eventualnim pogreškama, a izgledno je iz delegiranja da postaje jedan od najcijenjenijih u ligi kad je u pitanju VAR soba, pogotovo otkako je demonstrirano kako to nije tako lagan posao kako se čini.

Bio je Vidulin ove sezone i na marginama kad je u pitanju delegiranje, a onda su neki “majstori” s daleko snažnijom pozadinom napravili “kaos” na pojedinim utakmicama pa je kanfanarski arbitar od 22. siječnja bio na čak sedam prvoligaških utakmica, a osim na onoj jučerašnjoj, bio je VAR sudac i na Rijeka-Hajduk te Osijek-Hajduk.

Sve to jasno ukazuje kako se Vidulin svojim odlukama u VAR sobi i na terenu uspinje tamo gdje mu je mjesto – u sam vrh hrvatskog suđenja.