Home ISTRA Atletika Marino Jurcan popunio vitrine medulinskog kluba s još tri medalje s veteranskog...

Marino Jurcan popunio vitrine medulinskog kluba s još tri medalje s veteranskog prvenstva Hrvatske

Na nedavno održanom najbrojnijem dosad Otvorenom veteranskom prvenstvu Hrvatske u atletici u Varaždinu Marino Jurcan obogatio je vitrine atletskog kluba Medulina za još tri naslova državnog prvaka.

Na njemu je nastupilo više od 150 atletičara iz 7 zemalja. Sjajni rezultati obilježili su gotovo sve discipline.

Među malo iskusnije debitante na ovom Prvenstvu Hrvatske svakako se ubraja borbeni Marino Jurcan iz AK Medulina s tri sjajne pobjede u sprinterskim disciplinama. Jurcan je nastupio u istom danu na utrkama u tri različite discipline, na 100, 200 i 400 metra te je u svojoj dobnoj skupini M50 (muškarci između 50 i 55 godina) osvojio naslove državnog prvaka u svakoj od njih. Time ujedno drži i najbolje rezultate sezone u spomenutim disciplinama za svoju dobnu skupinu.

Natjecanje je obilježio fantastičan svjetski rekord Renate Novosel obilježio je Prvenstvo Hrvatske u Varaždinu. “Leteća Karlovčanka” (w55) prvo je za gotovo pola sekunde rušila hrvatski i balkanski rekord na 100 m – sa 13.37, a nepunih sat vremena kasnije poletjela na 5.46 m i time za čak 16 cm oborila dosadašnji rekord koji je držala Francuskinja Petra Bajeat.

Sjajno organizirano varaždinsko prvenstvo Hrvatske osim pregršt rekorda donijelo je i nagovještaj renesanse hrvatske veteranske atletike i to kroz dvije bitne stvari.

Prva je da se dogodio  “novi val” veterana u mlađim i srednjim kategorijama i to s odličnim rezultatima – a druga je porast broja dugoprugaša od kojih su neki prvi puta osjetili čari trčanja na stazi – iako su recimo zašli u osmo desetljeće života.

Svi rezultati mogu se pronaći na rezultati su objavljeni na www.havu.hr.

Previous articleFOOTBALL 4 YOU | Elvis Kastrati i Zoran Čizmić pokrenuli novi razvojni nogometni kamp zatvorenog tipa, prvo izdanje bilo je itekako uspješno!
Next articleOtvorene prijave za 14. izdanje tradicionalnog međunarodnog boćarskog turnira “Velika nagrada Pazina”