Home Rukomet Prva HRL Jug Mario Sirotić: Svaki igrač se mora dokazivati do kraja sezone

Mario Sirotić: Svaki igrač se mora dokazivati do kraja sezone

FOTO: Daniel Cerovac

Nakon mirne i kontrolirane pobjede nad Trogirom, rukometaši Buzeta ispred sebe imaju znatno zahtjevniji susret, u gostima kod snažnog Karlovca koji je i druga momčad lige.

KARLOVAC-BUZET (subota, 19:00)

Buzet se trenutno nalazi u nekakvom “brisanom prostoru”, predaleko od prvog mjesta na kojem je Dubrovnik sa sedam bodova viška, a nikakva borba za ostanak nije predmet rasprave jer s 18 bodova su sigurno i sljedeće godine sudionici ove lige.

Naime, lani je Solin sakupio tek 15 bodova i ostao u ligi. Zbog toga, Buzećani sada mogu samo pokušati nadmašiti “sebe” jer su lani osvojili 23 boda. Trener Mario Sirotić je realan:

“Realno, mi zaostajemo sedam bodova i kada bi Dubrovnik izgubio četiri utakmice do kraja, to bi bilo sportsko čudo. I ovi što zaostaju pet bodova imaju male šanse, poznavajući situaciju. Poanta je osvojiti što bolje mjesto i što više bodova.” Ali, kako motivirati momke: “Svaki igrač mora se dokazivati do kraja prvenstva, ako želi dogodine igrati za Buzet.”

Karlovcu kvalitete ne nedostaje, a Sirotić rezonira: “Dobri su, pokazuje to i ljestvica, a mislim da im je forte odlična obrana koju nakon toga pretvore u opasnu polukontru.” Buzećani vuku nekakve ozljede, ali za subotu bi trebali biti kompletni.


PRVA HRL JUG – 15. KOLO

[jsMatchDayStat matchday_id =”2409″]

PRVA HRL JUG – LJESTVICA

[jsStandings id =”31632″ columns =”played_chk;win_chk;lost_chk;draw_chk;point_chk;goalscore_chk;goalconc_chk;curform_chk”]

PRVA HRL JUG – 16. KOLO

[jsMatchDayStat matchday_id =”2410″]