Home ISTRA Borilački sportovi Mateo Matteoni osvojio brončanu medalju u Kazahstanu!

Mateo Matteoni osvojio brončanu medalju u Kazahstanu!

Nastavio se uspješan nastup našeg pulskog borca i vrhunskog sportaša Matea Matteonija, koji je četvrti dan na JJIF World Championship YOUTH 2023, točnije  na Svjetskom Ju-Jitsu prvenstvu u Kazahstanu osvojio brončanu medalju u kategoriji U18 +81 kg.

Na Svjetskom prvenstvu od 21.-25.kolovoza 2023., nastupilo je oko 1100 natjecatelja iz 43 države. Mateo je do trećeg svjetskog mjesta došao upornim treninzima, velikom željom za uspjehom i popularizacijom ovog iznimno korisnog sporta.

U prvoj borbi svladao je predstavnika UAE Alshamsi Majeda 3-2, a drugu borbu je poražen od strane svjetskog prvaka Fomin Egora koji nastupa za JJIF. To ga nije obeshrabrilo te je u trećoj borbi uspješno svladao predstavnika USA Khetaugorov-Surduk Valentinea i time dokazao da je njegovo mjesto na svjetskom vrhu.

Ovo je prva medalja osvojena za Hrvatsku reprezentaciju na JJIF WORLD CHAMPIONSHIP U16-U18-U21 natjecanju, a s ponosom možemo reći da je Mateo Matteoni ušao kroz svjetska  vrata u svijet dokazanih vrhunskih sportaša. Kao član Hrvatske Ju-jitsu reprezentacije, Mateo je pokazao da  Istra ima izvrsne sportaše vrijedne spomena i praćenja.

Na put je krenuo uz potporu trenera Aleksandra Matteonija i Gorana Vorkapića iz Jiu-jitsu kluba Lotus iz Pule, klupskih kolega, njihovih obitelji tj.roditelja i prijatelja. Da napomenemo, Mateo je Europski prvak 2023. u istoj kategoriji  U18 +81kg te je na Europskom IBJJF Jiu-Jitsu prvenstvu 2023.u Parizu osvojio srebrnu medalju.

Previous articleNovigrađanin Giovanni Cernogoraz svjetski prvak u trapu!
Next articleIZGLEDA DA NIJE SAMO ISTRASPORT PROBLEM: Elvio Brombara se vratio u umašku svlačionicu!