Home Nogomet Istra 1961 Mateo Tomić u prvih 11?

Mateo Tomić u prvih 11?

SHARE

Novi trenutak istine slijedi sutra sa početkom u 18:55 za nogometaše pulske Istre 1961. Gostovanje u Kranjčevićevoj kod Lokomotive, prilika je da vidimo što su Puljani napravili u ova dva tjedna slobodni od natjecateljskih utakmica. Sraz protiv Uljanika ni u kojem slučaju nije bio ona prava provjera, kao što ni Lokomotivi sudar sa Panathinaikosom koji je završio sa neodlučenih 2:2 nije donio ništa specijalno, osim izazovnijeg i kvalitetnijeg poimanja nogometa u odnosu na pulski susret susjeda.

Nekih velikih novosti u igračkom kadru nema ni kod jednih ni kod drugih u ovih petnaest dana. Istra 1961 je kako znamo, konačno potpisala Serderova koji će, kada bude spreman donijeti nešto novo u igru pulske momčadi. “Lokosima” je pristupio devetnaestogodišnji Gabriele Artistico, momak koji je stigao na posudbu iz Parme i koji je kod te momčadi u Serie A zabilježio dva boravka na klupi početkom ove godine. No, prezentacija istoga i pogodak koji je postigao kod Panathinaikosa za konačnih 2:2 možda govori u prilog činjenici da su u Lokomotivi dobili kakvog takvog igrača, koliko god je prerano izreći takvu konstataciju.

U pulskoj momčadi zasigurno neće biti Matea Lisice koji vuče ozljedu, pa postoji realna opcija da prvi puta u seniorskoj momčadi zaigra mladi Mateo Tomić, povratnik iz Deportiva Alaves u kojemu je proveo posljednje dvije natjecateljske sezone. Iako ofenzivni vezni igrač, svakako bi i na krilnoj poziciji mogao pružiti ono što bi ovakva utakmica od njega tražila, a uz navedeno bio bi pokazatelj i svojim kolegama u juniorskoj momčadi da se ipak i pripadnici omladinskog pogona imaju pravo nadati da će jednog dana obući seniorski zeleno-žuti dres.

Obzirom na dosadašnje rezultate u ova tri odigrana kola, Lokomotiva je, kao, nekakav papirnati favorit. Pozicija outsidera omogućava Puljanima da  pruže najbolje od sebe i kada to nitko ne očekuje ugrabe i poneki bod.