SHARE

Ne okrećemo se često susretima u kojima se međusobno sastaju klubovi sa druge strane planine Učke, no sudar koji je ove subote na rasporedu između Naprijeda i kostrenskog Pomorca 1921 zavrijeđuje svu pozornost. Naime, momčad koja dođe do troboda u tom susretu vrlo vjerojatno ostaje i dogodine član ovog ranga natjecanja.

Zbog toga smo si dali truda i porazgovarali sa dvojicom igrača koji su obilježili ovogodišnju sezonu i koji su spremno odgovorili na naš upit. Kod domaće momčadi radi se o iskusnom vrataru Mauru Cianiu koji je već sedam godina “broj jedan” hreljinskog trećeligaša.

U subotu nas čeka najteža utakmica sezone, utakmica u kojoj tražimo pobjedu protiv direktnog suparnika za ostanak u ligi. Znamo da nam neće biti nimalo lagano, jer Pomorac u svojim redovima ima dobre i iskusne igrače, poput kapetana Martina Dorčića, Renea Endea i Bruna Lončara sa kojima sam u prošlosti dijelio svlačionicu. Znamo o kakvim se igračima radi, a na klupu je nedavno sjeo i novi trener Miletić, kojega jako cijenim još iz njegovih igračkih dana”, svjestan je kvalitete suparnika Mauro.

“Mi jednostavno moramo naći načina da popravimo dojam od subotnje utakmice protiv Pazinke u kojoj smo bili, najblaže rečeno, ispod svakog nivoa. Ne preostaje nam ništa drugo nego da se nadamo najboljem u subotu, da će tribine biti dobro ispunjene u derbiju začelja, da će nas pratiti dobro suđenje, te da nas očekuje fer i korektna utakmica pa neka bolji pobijedi u tom sudaru”, završio je svoju priču kapetan momčadi s Lonje.

Pomorac 1921 je novi član trećeligaškog društva, a jedan od njihovih ponajboljih igrača, Rene Ende, nada se da ipak neće biti trećeligaši samo jednu godinu.

“Čeka nas vrlo zahtjevna i teška utakmica u kojoj je ulog za obje ekipe ostanak u ligi, a takva se utakmica ne igra svakoga dana. Jasno je da nama trobod na Lonji osigurava ostanak u ligi, tako da nam motiva ne nedostaje. Svaki drugi rezultat osim naše pobjede, odluku o putniku u niži rang prolongirati će za tjedan dana, do zadnjega kola, no tada više nećemo ovisiti sami o sebi”, svjestan je važnosti utakmice Rene.

“Ulazimo u ovu utakmicu kao i u svaku drugu, pripremamo se za sve scenarije i nadamo se pozitivnom rezultatu jer je to ova momčad zaslužila. Svi dečki zajedno s trenerom imaju isti cilj, energija na treningu je dobra, zajedništvo u svlačionici postoji, jedino što je je izostalo ove godine je rezultat. U razloge zašto je to tako sada neću ulaziti, jer nije ni vrijeme ni mjesto”, kaže nam na kraju Rene Ende.