Home Nogomet Mlađi uzrasti Mediji učinili “štetu”, slijedi gašenje požara, a Zalihić poručuje: Instruktor klubovima ne...

Mediji učinili “štetu”, slijedi gašenje požara, a Zalihić poručuje: Instruktor klubovima ne treba!

FOTO: Ilustracija

Trebao je to biti “mirni” natječaj objavljen na sedmoj stranici biltena NSŽI-a, ali upleli su se mediji i sada treba spašavati što se spasiti da. Naime, nakon što su objavljeni uvjeti i popis kandidata, nemoguće je nekoga “gurnuti u for” bez da se krše ozbiljno propisi koje regulira pravo i pravda, stoga se u kuloarima tijekom današnjeg dana čuje najnovije rješenje.

Naime, iz krugova bliskih predsjednika NSŽI-a, doznajemo da bi Istra mogla imati četiri Instruktora koji bi financijsku dobit dijelila na četiri u odnosu na dosadašnjeg Zlatka Stankovića. Međutim, teško je percipirati na koji bi način jučer spomenuta četvorka funkcionirala u smislu dovođenja krucijalnih odluka. Za pretpostaviti je da bi to, iz sjene, radio netko peti.

Jedino što je logično jest geografska podjela koju imaju u planu ljudi koju odlučuju. Naime, za jug Istre bio bi zadužen Zoran Zlojić, za zapad Ivan Lajtman, za istok Saša Runko, a za sjever Mirko Jajić.

Inače, nogometna javnost Istre, barem njen dio, bila je jasna u našoj anketi. Čak 311 ispitanika dalo je svoje mišljenje tko bi trebao biti novi Instruktor NSŽI-a. Saša Runko je premoćno dobio povjerenje istarske nogometne javnosti s 54% glasova dok su Mirko Jajić i Ivan Lajtman dobili oko 19% glasova, a Zoranu Zlojiću pripalo je osam posto ukupnih glasova.

No, kako sada stvari stoje, nitko od njih neće dobiti prigodu raditi posao Instruktora NSŽI-a, nego će se po već lošem starom receptu ući u improvizaciju dok kompletna situacija ne bude konstantno plesala po rubu između smiješnog i tužnog.

U vezi toga, zanimljiv je i javan istup predsjednika Rudara, Remza Zalihića, koji je na društvenoj mreži u vezi pozicije Instruktora, u svom stilu rekao:

“Ovdje se ne radi o tome tko će biti instruktor, već da li i komu on treba. Kad je NK Rudar u pitanju, a vjerujem i gotovo svi ostali klubovi u županiji, nama taj instruktor nije potreban, posebno ako se zna da nam to povećava troškove kotizacija i drugih nameta. A osim toga županijski savezi nisu institucije zadužene za tako nešto. U konkretnom slučaju instruktora kojeg financira HNS (što je logično, jer je to njihov interes) za ovo područje ima Nogometno središte Rijeka”, kaže Zalihić pa se referira na predsjednika NSŽI-a:

“Ali, očito u NSŽI (točnije kod Igora Žikovića) prevladavaju neki privatno-interesni razlozi. Ponavljam, NK Rudar će se zalagati da se ukine financiranje funkcije instruktora jer ona nije u interesu istarskih, već velikih klubova i HNS-a. Pa, ako je tako, neka ga i plaćaju. Iskreno se nadam da će do Skupštine NSŽI-a, zakazane za 05. travnja, to i ostali shvatiti, i da će se Savez napokon biti servis klubova, a ne klubovi servis sitnih privatnih interesa pojedinaca iz NSŽI i HNS.”

Previous articleNOVOSTI IZ SVIJETA PIKADA | Za vikend Masters u Poreču
Next articleIstarskom derbiju nedostajali pogoci, samo tri prave prigode na susretu