Home Nogomet Ostalo MEĐUNARODNI SPEKTAKL ZA KRAJ | Dinamo doveo Ukrajinca i iskusnog ofenzivca, Buje...

MEĐUNARODNI SPEKTAKL ZA KRAJ | Dinamo doveo Ukrajinca i iskusnog ofenzivca, Buje slovenskog vratara, a Valdebek igrača iz Velike Britanije!

SHARE

Posljednji dani prijelaznog roka u Istri su itekako zanimljivi. Transfera ima, a veliki broj je igrača iz inozemstva koji su stigli u istarski nogomet. Čeka nas zanimljivo proljeće, ako ga u nogometnom smislu i bude.

Krenimo redom. Nejc Ražem je 19-godišnji slovenski vratar koji je u Buje stigao iz Kopra. Uz Buje, pojačali su se i ostali trećeligaši. Također 19-godišnjak, Ali Bilalagić, je novi napadač Novigrada, a stiže iz HNK Čapljine koja igra drugi rang bosanskohercegovačkog nogometa.

Marin Belančić, mladi pulski nogometaš, definitivno je pridodan kadru Uljanika, a u redove Rovinja vratili su se David Jurički i nekad odlični napadač Valentin Lleshdedaj koji bi sa svojim iskustvom (32 godine) mogao itekako pomoći Kanarincima.

S vrha spustimo se na dno, u Trećoj ŽNL Sjever za Dinamo iz Svete Marije na Krasu ovog bi proljeća trebali igrati Goran Kozlović koji je priznato ime u sjevernoj Istri, a usprkos godinama, vjerojatno se i danas radi o jednom od najboljih igrača te lige. Međutim, taj transfer pada polako u sjenu kad znate da je novi igrač Dinama 30-godišnji Maksym Kravchuk iz Ukrajine.

Idemo malo južnije, do Valdebeka. Luka Marković i Noel Modrušan su novi igrači, međutim, najzvučnije ime je ipak Lin Jack Kai Sheng, 23-godišnji nogometaš iz Velike Britanije. Za kraj, spomenimo da su se Banjole pojačale dovođenjem iskusnog braniča Roberta Deaka, a da je Ližnjan u svoje „skute“ vratio Matiju Grbina iz Muntića.

No, snažan će u Drugoj ŽNL sigurno biti i Kanfanar koji je „potpisao“ Mihaela Licula, Mihaela Peteha i Nikolu Bančića iz Žminja te Maura Frančulu iz Barbana 2013, a Dajla je na veliki broj pojačala sad još dodala i Romana Glogovšeka, iskusnog veznjaka te Endija Sinčića, bivšeg trećeligaškog braniča Novigrada.