Home ISTRA Boćanje MEMORIJAL BLAŽEVIĆ – VELENIK | Muški trofej ostaje u Poreču, ženski otišao...

MEMORIJAL BLAŽEVIĆ – VELENIK | Muški trofej ostaje u Poreču, ženski otišao na Čavle

Bajrić Carrolina, Špelić Vedran, Marelja Bošnjak Nikol, Benolić Steven

Steven Benolić i Vedran Špelić, prvotimci Istre Poreč, te Carrolina Bajrić i Nikol Marelja Bošnjak iz Čavli ŠB, pobjednici su devetog memorijalnog boćarskog turnira u parovima Blažević – Velenik, najmasovnijeg i najkvalitetnijeg zimskog turnira u Hrvatskoj, koji se punih deset dana svakodnevno igro u porečkom Velom Joži.

U završnici turira Špelić i Benolić u četvrtfinalu nisu imali prevelikih poteškoća stići do pobjede nad prvotimcima Pazina Igorom Vretenarom i Ninijem Stranićem, u polufinalu su pak pobijedili jednog od velikana hrvatskog boćanja Valtera Ivančića i njegovog sina Alberta, a u finalu su nadvisili i Ivana Lanču i Sebastijana Gržića, članove pazinskog trećeligaša Lindara.

Reprezentativke Bajrić i Marelja su u četvrtfinalu nadvisile slovenske reprezentativke Saru Jenčič i Denise Vidmar, u polufinalu su bile bolje od Jelene Vitaljić i Luce Bogdanović iz Komiže, a u finalu i od najboljeg istarskog para na turniru, Diane Baran i Snježane Klanjac iz Labina.

Oba susreta za 3. mjesta završila su tijesnim pobjedama 9:8, od kojih su u muškom, u pazinskom derbiju reprezentativac Alen Guštin i Sandro Ladavac pobijedili Valtera i Alberta Ivančić, dok su u ženskom boćarice Labina Anika Ujčić i Karmen Benazić savladali Vitaljić i Bogdanović. (IBS)