Home IstraSport Meta na leđima META NA LEĐIMA | U masi komentara, nađe se poneki smisleni…

META NA LEĐIMA | U masi komentara, nađe se poneki smisleni…

Ne prestaje ludilo u medijima nakon zadnjeg kola, poraza domaćina u fantastičnoj atmosferi i pobjede gostiju u zadnjim minutama tih susreta. Nikada u životu nisam favorizirao niti jedan klub niti rezao vene, razbijao izloge, automobile i nečije glave nakon poraza. Jednostavno, to mi je besmisleno.

Priznajem, volio sam uvijek pogledati dobar nogomet, a navijao sam za sve NAŠE klubove kada su igrali u Europi ili na Balkanu (popularno zvano „u regiji“).

Zadnje kolo pogledao sam odlične utakmice u Rijeci, Osijeku i Splitu, na prepunim stadionima i u odličnoj atmosferi.

U redu, suđenje je bilo nešto lošije, ali nije odstupalo od redovnih pogrešnih procjena na koje sam već navikao. Obično takve pogreške koje se dosude na štetu „malih“ klubova ostane nezamijećeno i zanemareno od strane medija. Ipak se radi o klikovima i komentarima koji donose lovu, a računica je jasna. Klikovi i komentari kod „malih“ su zanemarivi.

I ludilo kreće…

U jednoj utakmici, zamjera se 12 minuta produžetka, iako je taj produžetak išao na ruku domaćinu, a ne gostu koji je preživljavao pod naletima domaćina.

Zaleđe ili ne prije gola? Ne vidi se jasno unatoč kamerama, a iako sudac stoji na liniji centra i ne diže zaleđe zaključak je da je sigurno bilo, jer ako nije bilo domaćin nije oštećen pa to valjda nije u redu.

Meni je osobno zasmetalo zviždanje 30 000 ljudi čovjeku koji je netom prije beživotno pao na travnjak jer je doživio klasični nokaut udarcem nogom u glavu. Udarac je bio brutalan, a to će Vam potvrditi svatko tko se bavi nekim borilačkim sportom.

Još je jedan igrač gostiju završio sa šavovima, ali koga to briga, nebitni su oba.

U drugoj utakmici se zamjera sucima što su sudili (po meni) dva očita jedanaesterca. Poziva se na bojkot svega, pa i reprezentacije, jer eto, novi stadion, veliko ulaganje, sjajna atmosfera, a ove svakako godinama guraju prema titulama pa ih sigurno guraju i ovaj put. Baš svake godine ih gurnu iako nemaju kvalitetu? Teško mi je to za povjerovati.

Trebalo bi samo usporediti koliko su puta sudačke pogreške gurnule nekoga prema ispadanju iz lige, pa bi vjerojatno imali jasniju sliku tko tu koga gura, ali kome su ti „mali“ bitni?

U redu, ako ćemo iskreno domaćin je u prvih pola sata pregazio gostujuću ekipu i trebali su voditi 4:0. Zašto nisu? Nisam primijetio da ih netko sprječava u tome.

Moje mišljenje je da regularnost lige više narušavaju prelasci iz kluba u klub najbitnijih igrača, a prvenstvo se igra već više od mjesec dana. A ma, valjda je to normalno.

Trudim se ne čitati o tome, ali jednostavno je posvuda. Iskaču članci, objave, statusi, „storiji“, „tiktokovi“… Puna ih je mreža. U masi komentara, nađe se poneki smisleni, tipa: „Prodajem svinje.“ i sl., ali jednostavno je previše mržnje u ovoj našoj maloj državici.

Svjetlo na kraju tunela vidio sam tek kod objave iz koje je vidljivo da moj buraz s 53 godine kreće u svoju desetu „zadnju sezonu“ na velikim terenima, da je dominantan na golu i svojim bravurama izluđuje napadače u 2.ŽNL.

Golmani su zakon, a ti si Jole legenda koja mi vraća vjeru u nogomet kao sport.

Previous articleFažanska Mladost i Medulin 1921 predstavili pojačanja s američkog kontinenta
Next articleIvetac kao Baka Slišković, golijada na startu prvenstva u dopadljivoj utakmici