Home Nogomet Prva ŽNL Istra MINUTAŽA OD 2013. – I ŽNL | Admir Hodžić iznad svih, Toni...

MINUTAŽA OD 2013. – I ŽNL | Admir Hodžić iznad svih, Toni Braušić fenomen

SHARE

Kako smo danas saznali i službeno neće biti županijskog nogometa do naredne sezone, a obzirom na to odlučili smo „zabavu“ potražiti u statistici. Potražili smo kakve su minutaže nogometaša u Prvoj ŽNL od 2013. godine otkako je ona u COMET sustavu.

Najviše minuta u Prvoj ŽNL kroz proteklih sedam godina, i to osjetno, ima Admir Hodžić. To i ne čudi obzirom da je u Dumbrovu stigao tada kao veliko pojačanje te da se često borio za naslove najboljih strijelaca – iz igre ga se „vadilo“ samo u slučaju ozljede kojih, na sreću, nije bilo mnogo.

Na postolju mu je još jedan suigrač, Toni Braušić, za kojeg mnogi tvrde da je mogao imati ozbiljniju „karijeru“, ali nikad se nije okušao u višim ligama. Bez obzira na to, iako još uvijek jako mlad – 25-godišnji Toni je kao i tata Zdenko osigurao mjesto u povijesnim knjigama nogometa u Potpićnu. S više od 120 nastupa u seniorima potpićanskog županijskog prvoligaša odigranih do 26. rođendana, Toni Braušić je pravi fenomen.

Između njih, na drugo mjesto, smjestio se nekad veznjak slavonskobrodske Marsonije, Tomislav Babić, koji je najviše istarskom nogometu dao u dresu Medulina 1921, a danas je član županijskog trećeligaša Štinjana.

Od ostalih, spomenuti prije svih treba Romana Žila, igrača koji je u Istru Pulu stigao 2001. godine i nikad poslije nije obukao nijedan drugi dres. Obzirom na poziciji, možemo ga nazvati „istarskim Maldinijem“. U tom kontekstu priznanje treba odati i Bajramu Čeraniću koji je od 2004. naovamo nosio dres Velog Vrha, s jednom petomjesečnim izletom u Istru Pulu.