Home Boćanje Druga HBL Sjever MIRIŠE NA RASPAD: Boćari Labina ponovno poraženi, upitno hoće li i u...

MIRIŠE NA RASPAD: Boćari Labina ponovno poraženi, upitno hoće li i u kvalifikacije

Robi Ilić, ostaje pomalo usamljen

Situacija je krajnje ozbiljna, za one koji nisu upućeni. Labinski boćari igraju Prvu HBL Sjever, nominalno drugi rang hrvatskog boćanja, imaju 12 bodova, dva više od Sloge iz Čavli koja u posljednjem kolu ugošćuje rasterećeno Kukuljanovo. Da, gosti su treća momčad lige i izraziti favorit, ali mogao bi tu i nekakav miris s roštilja pomrsiti račune Labinjanima, a boćarima s Čavli donijeti bodove.

S druge strane, BK Labin će u goste kod Gornjeg Kraja Ladvić kojeg možda i mogu pobijediti, Kirci od njih imaju sedam bodova više, ali problem je stanje u kojem se nalazi boćarska momčad iz Labina. Naime, jučer su u svojoj dvorani ugostili momčad Sv. Luka iz Slavonije, a konačnih 9:15 ne otkriva ni polovicu labinskih problema.

Prije svega, nastupili su s minimalnim brojem igrača, sedam, na domaćem jogu, u susretu koji im je mogao osigurati kvalifikacije. Nadalje, od devet osvojenih ‘punata’, čak osam je osvojio usamljeni Robi Ilić, koji cijele sezone „poteže“, ali očito ne dovoljno za ostanak u ligi. Veseli osvojeni deveti punat, riječ je o mladom Čepljanu Paolu Novakoviću, ali sve je to malo.

Za kraj, postoji šansa da BK Labin ni ne otiđe na kvalifikacije za ostanak u ligi. Naime, kao prvo, HBS je odlučio da „neutralni“ teren bude boćalište Jarun u Zagrebu. Pogađate, kvalifikacije igra i zagrebački Ante Starčević, izraziti favorit kvalifikacija, ali i prvak primorske II HBL, što bi mogli biti ili Lučki Radnik ili Raša, a od te trojice kandidata, samo jedan će (p)ostati član Prve HBL Sjever, lige koju BK Labin trenutno igra.

Sve u svemu, nafta je skupa, a situacija takva kakva je, pa ima i onih u Labinu koji su mišljenja da je bolje mirno se spustiti u niži rang i presložiti se. No, posljednji dio rečenice je ključan. BK Labin, bez obzira koju će ligu igrati, treba ozbiljni i temeljiti reset.

Previous articleNA PRAGU STOTOG: Nevjerojatni Ivan Stanić u norveškom Tromsou istrčao svoj 99. maraton!
Next articleSelekcija U12 Istre 1961 osvojila jaki međunarodni turnir u Beču