Home Nogomet Ostalo Mirko Jajić: “Treneri nisu radili ni primali naknade, ali pretpostavljam da je...

Mirko Jajić: “Treneri nisu radili ni primali naknade, ali pretpostavljam da je netko u Zboru trenera dobio plaću!”

SHARE

Mirko Jajić je poznati nogometni trener iz Buzeta, educiran na Kineziološkom fakultetu u Zagrebu, a ovih dana nas je kontaktirao s jednim vrlo jednostavnim pitanjem – „Je li nama u Istri potreban Zbor nogometnih trenera? Ako mene pitate smatram da nije, ovakav sigurno ne“, započeo je svoj osvrt Jajić pa nastavio:

„Kritizirali smo kolegu Peruška dok je bio predsjednik da taj zbor nedovoljno radi! Pogledajte šta je Zbor poslije njega? Ne postoji. Za vrijeme Peruška bar se nešto događalo. Ovo poslije jednostavno ne postoji. Ali, iako ne postoji, iako se u proljeće praktički nije ni igralo odnosno treneri nisu radili niti su dobijali gotovo nikakvu naknadu, u Zboru je pretpostavljam netko dobio plaću. I sada poslije takvog proljeća uvjet da bi se dobila licenca je i plaćanje članarine Zbora nogometnih trenera istarske županije! Ne mogu se načuditi“, kaže Jajić pa zaključuje:

„U trenutku kada su treneri koji ionako dobijaju „kikiriki“ za svoj rad,  a sigurno ima i dosta onih kojima su klubovi ostali i dužni sada ponovno moraju uplatiti članarinu u Zbor koji bi trebao brinuti za dobrobit trenera. Baš brine! Jedan tv i/ili radio komentator je imao poznatu uzrečicu: Ljudi moji je li to moguće!?!“

Mi se više zaista time nećemo baviti, NSŽI-u takvo stanje očito odgovara, a status istarskih trenera nije nikad bio lošiji nego danas. IstraSport je pokušao, nije uspio, pa se sada sve svodi na pojedinačne upite rezigniranih trenera.