Četvrta HNL Zapad Ostalo

MISTERIOZNA OBJAVA NK UMAG: „Sve ciljeve u prošloj sezoni smo ostvarili, a sada očekujte – neočekivano!“

Nogometni klub Umag danas je na svojim društvenim mrežama napravio nesvakidašnju objavu, svojevrsni „urbi et orbi“ u kojem su poslali nekoliko snažnih izjava.

„Vjerojatno smo zadnji klub koji objavljuje rezime prethodne sezone, ali to je s dobrim razlogom. Kod nas je ona nešto duže trajala, a završila je Dinamovim kampom koji je nedavno održan. Svi sportski, organizacijski i financijski ciljevi koje smo si zacrtali za netom završenu sezonu su uspješno ostvareni.

Napravljen je snažan iskorak u mnogim segmentima funkcioniranja kluba, a posebno smo zadovoljni s pokretanjem ozbiljnijeg pristupa Školi nogometa čiji će rezultati tek biti vidljivi tijekom sljedećih mjeseci. Uspjeli smo popuniti sve selekcije kvalitetnim, licenciranim trenerima te smo i ove godine povećali broj djece koja treniraju u NK Umagu. Dobili smo i značajnu savjetodavnu podršku od strane vanjskih suradnika iz drugih klubova, u suradnji s roditeljima u potpunosti smo opremili sve klince od U7 pa do Juniora, a isto tako, sve selekcije smo opremili novim dresovima koji nas čine prepoznatljivima na istarskoj nogometnoj sceni. Oformili smo dvije nove selekcije – U9B i U11B kako bi svi klinci dobili priliku za bolji razvoj i veću minutažu, a U9A, U13 i U15 ekipa ušla je u viši rang natjecanja u svojoj dobnoj skupini.

Seniorska ekipa uspješno je debitirala u 4. NL NS Rijeka te je sezonu završila na 6. mjestu. Nakon više od desetljeća, NK Umag se ponovo natječe u regionalnoj ligi, protiv klubova “s one strane Učke” i to uspješno. Tijekom prve polusezone bili smo u borbi i za vrh, ali je konkurencija u ligi ipak bila prejaka. Čvrsto stojimo pri politici dovođenja i zadržavanja domaćih igrača, a isto tako i pri racionalnoj financijskoj politici u klubu. Ne odstupamo od dugoročnog plana za klub koji mora rasti na čvrstim temeljima, koji nastavljamo, uz pomoć sponzora, donatora i prijatelja kluba iz godine u godinu podizati na veću razinu. Utakmice su nam sve posjećenije, a ovim putem zahvalili bismo svim onim volonterima, skupljačima lopti i gledateljima bez kojih sve ovo ne bi imalo previše smisla.

U novu sezonu ulazimo bogatiji za još jednu godinu iskustva, ali i ohrabreni financijskom podrškom naših sponzora te financijskom injekcijom koju smo uspjeli ostvariti uz pomoć VURA-e. Ima još puno izazova s kojima se moramo suočiti, a oni se poglavito odnose na problem s terenima koji nas prati od samih početaka, ali smo sigurno kako će se naš trud znati honorirati na način da će nam se kao klubu omogućiti nesmetano i kvalitetno treniranje tijekom cijele godine. Grad sporta i Grad djece takve uvjete zasigurno mora imati. 

Planiramo puno novih stvari, projekata, sadržaja za klince, turnira i kampova, a ispunjavanje svih ovih ciljeva koje si postavljamo zahtjevati će velik trud i odricanje, kao i pomoć svih onih volontera, roditelja i članova kluba koji nesebično daju svoje vrijeme za zajednicu. Za naš klub, za naš Grad i naše boje.

Očekujte neočekivano, budite uz nas i sljedeće sezone“, stoji u obraćanju Umažana.

Kalendar

srpanj 2024
P U S Č P S N
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031