SHARE

Mlade nogometašice Istre 1961 naučile su nas na sjajne rezultate, ali ovog puta su napravile još jedan korak. Naime, nakon nekoliko drugih mjesta na turnirima diljem Hrvatske, ovog su se vikenda u Čakovcu na međunarodnom turniru „Volim nogomet“ okrunile zlatom!

Spomenimo da su na turniru sudjelovale i U15 nogometašice Istre 1961 koje su u svojoj kategoriji također ostvarile lijepi rezultat osvojivši četvrto mjesto, ali ovog su puta svjetla reflektora „ukrale“ nogometašice U13 selekcije koje su savladale Osijeka u finalu s 2:1 i zasluženo osvojile turnir! U polufinalu su bile bolje od srpske Vojvodine, a u četvrtfinalu od slovenskog Pomurja.

I ovog puta je trener Aron Xhemajli imao na raspolaganju čak 16 igračica. Igrale su: Mia Mijić, Elin Matošević, Nina Rajković, Katja Krajnc, Leni Modrušan, Natalija Giačić, Leynah Hevešević, Gabrijela Brajković, Maila Šumberac, Nina Rašuo, Tara Mutavčić, Dora Načinović, Jana Vujičić, Leonarda Čekić, Gea Karapandža i Lucija Gusak.

Trener Xhemajli bio je kratak: „Djevojke su odigrale odličan turnir i ja im čestitam na osvajanju i prezentiranom. Također, moramo spomenuti i roditelje, veliki broj naših nogometašica ne živi u Puli, a redovite su na svim aktivnostima. Sve pohvale i za djevojke i za roditelje.“

Trener nogometašica Istre 1961 tu je prije svega mislio na Luciju Gusak koja stiže iz Buja, Leonardu Čekić iz Žminja, Geu Karapandžu iz Bala, Gabrijelu Brajković iz Opatije te na labinsku šestorku: Elin Matošević, Ninu Rajković, Doru Načinović, Ninu Rašuo, Mailu Šumberac i Leynah Hevešević.