Home Rukomet Mlađi uzrasti Mlade rukometašice Rudara osvojile U13 turnir “Labinska republika”

Mlade rukometašice Rudara osvojile U13 turnir “Labinska republika”

U subotu 23. ožujka 2024. u Labinu je održan rukometni turnir Labinska republika u kategoriji djevojčica U13. Turnir je trajao od 10:00 sati ujutro do 15:30 kada je odigrana posljednja i finalna utakmica turnira.

Na turniru je sudjelovalo 8 ekipa među kojima su domaćin ŽRK Rudar, ŽRK Piran (SLO), ŽRK Rovinj, ŽRK Karlovac, RK Liburnija – Opatija, ŽRK Zabok, ŽRK Zagorica, ŽRK Vinodol. Ukupno je odigrano 18 utakmica, što u grupama, što dalje u nokaut fazi.

Nakon grupne faze turnira uslijedilo je svečano otvaranje turnira na kojem su se svim sudionicima podijelili prigodni pokloni s logom turnira.

Nakon otvaranja uslijedio je najzanimljiviji dio turnira, nokaut faza odnosno odigravanje za finalni poredak. Pobjednici grupne faze bili su ŽRK Rudar u grupi A i ŽRK Vinodol u grupi B. U polufinalnim susretima ŽRK Rudar pobjeđuje Zabok dok s druge strane Karlovac u uzbudljivoj utakmici gubi od Vinodola.

Utakmica za treće mjesto završila je neriješeno 11:11 te se o pobjedniku odlučivalo u raspucavanju sedmeraca gdje je ekipa Karlovca bila sretnija i spretnija te zauzela treće mjesto. U finalu susreću se ŽRK Rudar i ŽRK Vinodol te labudice pobjedom 11:5 uzimaju naslov na turniru Labinska republika.

Finalni poredak:

  1. Rudar
  2. Vinodol
  3. Karlovac
  4. Zabok
  5. Piran
  6. Rovinj
  7. Liburnija – Opatija
  8. Zagorica

Osima nagrada za finalni plasman na turniru Labinska republika dodijelile su se nagrade za najbolju igračicu, najbolju golmanicu, najboljeg strijelca i za najbrži šut.

Za najbolju igračicu turnira proglašena je Leona Zupičić iz ŽRK Rudar, za najbolju golmanicu je proglašena Lana Piljek iz Zaboka, najbolji strijelac turnira sa 23 postignutih pogotka je Dragana Pemper iz Karlovca, a najbrži šut na turniru imala je također Dragana Pemper iz Karlovca kojoj je izmjereno 81 km/h.