Home Nogomet Treća ŽNL Istra Mladen Jukopila: “S obzirom na epitete kojima smo čašćeni, mislim da će...

Mladen Jukopila: “S obzirom na epitete kojima smo čašćeni, mislim da će fuzija s razlogom pričekati bolje dane!”

NK Manjadvorci su tijekom 2022. godine doživjeli promjene u strukturama kluba pa je novi predsjednik postao Mladen Jukopila. Promjene znaju donijeti probleme, zbog toga je i novim čelnicima važno pokazati kako su Manjadvorci danas stabilan klub.

Prošla sezona je bila dosta zanimljiva, možemo reći i turbulentna. Bilo je govora o spajanju s Barbanom, klub su napustili tadašnji predsjednik i trener momčadi… Kakva je situacija sada?

U ovom trenutku, nakon svega, klub kreće praktički iznova. Planski, organizacijski, kadrovski kako god hoćete. Hvala svima koji su svih ovih godina vodili ovaj klub i pomogli da isti opstane no, kako ste i sami rekli zbog turbulencija koje su se zbile u proteklom razdoblju, primorani smo bili napraviti jedan zaokret i postaviti stvari na zdrave noge.

Bilo je svakakvih medijskih napisa što se tiče navodnog spajanja s Nogometnim klubom iz Barbana i koliko god smo htjeli reagirati ipak smo stali na loptu i nismo debatirali preko tih istih medija jer smo bili svjesni da tome ne bi bilo nikad kraja. Činjenica je da su prijatelji iz Barbana inicirali to spajanje.

Mi smo u dobrom duhu saslušali njihove želje i viđenje situacije i koliko god su oni smatrali da je to gotova stvar s naše strane nikad nisu dobili ruku podrške te smo nakon sastanka Upravnog odbora na kraju ipak odlučili da tome trenutno nema mjesta dok u budućnosti vrata po tom pitanju ostaju otvorena. S obzirom na epitete kojima smo kasnije počašćeni mislim da će s razlogom to pričekati bolje dane.

Kako je ustrojen klub trenutno? Tko je predsjednik i tko čini upravu?

Iako sam kratko u klubu odlučeno je da ja vršim dužnost predsjednika što mi na kraju svega predstavlja čast jer sam tu napravio prve nogometne korake.

Uz mene kao podrška svemu upravu čine dopredsjednik Slavko Marčeta te članovi Goran Brgić, David Buršić, Stanko Beloč, Valter Pliško i Oliver Brgić. Kao tajnik kluba tu je Kristijan Lupetina.

Koji su vam najveći problemi u klubu i što želite riješiti u ovom mandatu?

Jedan i jedini problem ako ga tako možemo percipirati je ono što muči sve amaterske klubove pa i profesionalne i nebitno o kojem se sportu radi, a to je novac. No, u situaciji kojoj jesmo, a to je da dug u našem klubu ne postoji unatoč malom proračunu možemo biti zadovoljni.

Nemamo financijski gladnih aktera u cijeloj priči te smatramo da sukladno tome možemo mirno ploviti ligom u kojoj nastupamo. Za naredno razdoblje postoje određeni planovi kao i ambicije za koje ne želimo sad iznositi u javnost već ćemo nastojati raditi u miru i tišini baš onako kako smo i započeli mandat.

Možemo, eto, samo najaviti da smo pred početkom prve faze sanacije nogometnog igrališta odnosno travnjaka, no koče nas problemi izazvani koronom zbog koje je bila dvogodišnja kriza i smanjen obim poslovanja u svijetu te smo primorani čekati na određene dijelove za sustav navodnjavanja. Na kraju ispada da je i bolje tako jer s obzirom na sušu i zabranu zalijevanja doveli bi se bili u probleme da se sve odradilo na proljeće kako smo i zamišljali.

Ima li kakvih promjena nakon svega u stručnom stožeru i eventualnim pojačanjima?

Mogu ponosno reći da će momčad u novu sezonu odvesti jedan perspektivan trener kao što je Danijel Britvić. S njim će dečki sigurno dobit novo osvježenje u radu i ako sprovedu njegove ideje s treninga u djelo mislim da ćemo imati više puta razloga za slavlje. Da će tome biti tako nadu nam pružaju igrači koji su nam pristupili Dylan Šestan i Arijan Alilović (Muntić), Andi Jelčić, Marijan Buršić i Radovan Maksimović koji su se reaktivirali te Renato Valčić (Mladost Fažana). Moguće je da tu nećemo stati, ali prije svega želimo stvoriti jednu pozitivnu sinergiju među starijim i novijim igračima.

Nažalost, napustili su nas u ovom prijelaznom roku Patrik Kolić, Mateo Kresina, Negri Jurić, Renato Ferlin, Stefan Dobran i Silvio Đudarić i ovom prilikom im želimo sve najbolje u novoj sredini.

Kakve su ambicije u novoj sezoni?

Kao što sam već prije napomenuo prioritetna je stabilizacija kluba i omogućiti svima što kvalitetnije uvjete rada. Što se tiče rezultata koji očekujemo od momčadi pustit ćemo da vrijeme odradi svoje i pokažu što mogu.

Biti ćemo ozbiljan takmac svima i siguran sam da će se mnogi spotaknuti na nama očekujući našu slabiju formu s kraja prošle sezone. Zajedništvo je ono na čemu ćemo graditi optimizam dobrih rezultata i pokazati kako naša priča ide dalje.