Home Arhiva Mladi rudar ne može ni gore ni dole

Mladi rudar ne može ni gore ni dole

SHARE

Ovaj vikend kreće i Prva hrvatska liga rukometaša. Šest je novih momčadi u odnosu na lani.

 

Putnike u Drugu ligu, dva na Jug (Zadar i Hrvatski Dragovoljac) i jednoga na Sjever (Prelog) zamijenili su novaci iz istoimenih mjesta: sa Sjevera Vidovec, sa Zapada Dugo Selo, a s Juga Biograd.

 

Premijer-ligaše, vinkovačku Spačvu i Kaštele Adriachem, zamijenili su ex-članovi elitnog razreda, zagrebački Medvešćak i kutinska Moslavina, oba kluba s velikom reputacijom, Zagrepčani i s međunarodnom. Potonji dvojac će svakako biti u krugu favorita za dva mjesta koja vode u viši rang, Medvečćak i najveći.

 

Senj je unatoč odlasku ponajboljeg igrača Vukelića u Buzet i dalje jak. Momčad koja u svojim redovima ima mlađahnog Cindrića te rutinere Laskača, Kosanović te ljetos pristiglog Vanju Kušičku svakako je jedan od najozbiljnijih kandidata za sami vrh.

 

U taj krug bi mogao i novak iz Vidivca, no tek treba vidjeti kako će se Zagorci ponašati na gostovanjima u ovoj ligi. Istina je da imaju nekoliko igrača s premijerligaškim iskustvom, no Prva liga je ipak jedno, a igranje  drugoligaških utakmica u susjedstvu nešto sasvim drugo.

 

Iako iz susjednog Ivanca najavljuju napad na Premijer ligu krug onih koji mogu dosegnuti prva dva mjesta je zatvoren s Vodvecom. Iskusniji za jednu sezonu, a jači za premijerligaškog vratara Petrića Mladi rudar predvodi skupinu momčadi koja ne može ni „gore“ – ni „dole“.

 

Uz Labinjane i Ivančicu u tu skupinu, unatoč odlasku najboljeg igrača Kaleba u CO Zagreb, spada i novak iz Dugo Sela te Osijek pod vodstvom Silvia Ivandije i dva kluba s dugom rukometnom reputacijom, Đakovo i Umag. Svi ostali će se grčevito boriti za ostanak.

 

Uz novaka Biograda koji ima na klupi zvučno ime, Zorana Mikulića, ali jako „tanku“ momčad, prema dostupnim informacijama, najveći kandidati za drugoligaški rang su još: Crikvenica, Županja i Brod. Ako se mora kladiti na nekog u tom kvartetu najsigurnija opcija su Kirci koji su nekoliko puta do sad pokazali da su „mačka sa 7 života“.