Home Rukomet Mlađi uzrasti Mladi rukometaši labinskog prvoligaša gostovali u Smederevu

Mladi rukometaši labinskog prvoligaša gostovali u Smederevu

Od 24. do 27. kolovoza rukometaši Mladog Rudara sudjelovali su na međunarodnom rukometnom turniru Trofej Smederevske jeseni u Srbiji i to u kategoriji dječaka rođenih 2004. i 2005. godine te u kategoriji mlađih kadeta (2002. godište).

Na turniru je sudjelovalo preko 120 ekipa u raznim kategorijama iz cijelog svijeta. Tako su se na turniru našle ekipe iz susjednih nam zemalja, Slovenije, Bosne i Hercegovine, Crne Gore, Makedonije, Mađarske, naravno domaćina Srbije, a na turniru su sudjelovale i momčadi iz Litve, Rusije, Grčke, Bijelorusije, Ukrajine, Poljske, Bugarske, Alžira, pa i Kine. Sama veličina turnira dovoljno govori i o samoj kvaliteti turnira u što smo se uvjerili gledavši odličan rukomet u svim kategorijama.

Bile su tu ekipe poput Borca iz Banja Luke, svima poznatog Pick Szegeda, Sloge iz Doboja, Mokerc-Ig iz Ljubljane… U prvoj godini, definitivno ne i zadnjoj, selekcije Mladog Rudara imali su ne toliko uspješan rezultat, međutim jako bitno je iskustvo koje su na jednom takvom velikom i jakom turniru dobili.

Mlađi kadeti su nakon grupne faze nastavili natjecanje za poredak od 9. do 12. mjesta te su na kraju završili na devetom mjestu. Najuspješniji su bili dječaci 2004. godište koji su dogurali do četvrtfinala međutim za mlade Kovare prejaki su bili dečki iz Ljubljane, ekipa Mokerc-ig. Na kraju su zauzeli šesto mjesto. Oni najmlađi, dječaci 2005. odigrali su samo utakmice u grupnoj fazi i na kraju završili na petom mjestu.

Previous articleMaratoncu Ivanu Staniću stiglo veliko i zasluženo priznanje
Next articleZaharija i Macan pogodili iznenađenje na Valbruni