SHARE

Razigrane, ali i učinkovite bile su danas obje momčadi na fažanskoj Olivi. Društvo sa Suhače nastavlja sa dobrim rezultatima na koje su nas navikli tijekom prošlog proljeća, dok su Fažanci ponovno pokazali karakter i vratili se nakon gotovo izgubljenog susreta.

Povratnik Luka Zaharija pokazao se još jednom kao opaka udarna igla i već je u prvih sedamnaest minuta dva puta svladao Lovrića.

Prvi put nakon nesporazuma u fažanskoj obrani, a drugi put nakon centaršuta kojega je u mrežu skrenuo netko od domaćih stopera. No, vodstvo koje je donio Smoljancima prvi je put poništio Mark Kostešić, a drugi put Luka Špelić.

Nakon Zaharije na otvorenu je scenu stupio Prodanović koji u 26. minuti ponovno dovodi goste u vodstvo pogotkom glavom nakon kornera Maura Mišana, a u sedmoj minuti nastavka iz najstrože kazne povećava rezultat na 2:4 nakon prekršaja na Banoviću.

No, Fažanci su Fažanci, momčad je to s karakterom pa su se preko Kostešića i Hisenia ipak izborili za rasplet susreta kroz jedanaesterce. A, u raspletu nakon jedanaesteraca Deni Racan i Ivan Furlanić bili su neprecizni kod gostiju, pa u sljedeće kolo ipak prolazi momčad s Olive.


FAŽANA – Igralište Oliva – KUP NSŽI – 1. kolo – SUDAC: Kristijan Radovan (Rovinjsko Selo), POMOĆNICI: Marin Živolić (Rovinj) i Alen Dokuš (Pula)

MLADOST /F/ – SMOLJANCI SLOBODA 4:4 (2:3)

nakon jedanaesteraca 7:6

Žuti kartoni: Špelić, Tufekčić (Mladost), Ivančić, Obrovac, Perković (Smoljanci Sloboda)

Strijelci: 0:1 Zaharija 4′, 1:1 Kostešić 10′, 1:2 Zaharija 17′, 2:2 Špelić 21′, 2:3 Prodanović 26′, 2:4 Prodanović 52′ (11 m), 3:4 Kostešić 55′, 4:4 Hiseni 79′

MLADOST /F/: Lovrić, Marijanović, Bogdan (64. Blarežina), Ristić, Lazendić, Lazarević, Kostešić, Halilović, Špelić (58. Budija), Hiseni, Bradarić (64. Tufekčić)

Trener: Sandi Popović

SMOLJANCI SLOBODA: Perković, Racan, Dadić, Prodanović, Peršić, Banović, Furlanić, Zaharija (55. Mišan Mat.), Licul (64. Macan Stanić), Mišan Mau., Ivančić (81. Obrovac)

Trener: Damir Buršić