Home ISTRA Futsal MNE Veruda osvojila turnir u Baratu, Elvir Husarić najbolji igrač turnira

MNE Veruda osvojila turnir u Baratu, Elvir Husarić najbolji igrač turnira

U Baratu je proteklog vikenda održan malonogometni turnir ‘Šistova 2023’, povodom istoimene tradicionalne pučke fešte u selima Prikodrage (Općina Kanfanar). Na turniru je sudjelovalo 16 ekipa iz cijele Istre.

Prvo mjesto osvojila je pulska momčad MNE Veruda, drugo mjesto pripalo je igračima kanfanarskog Bronxa, a treće mjesto ekipi Novo Šijana iz Pule, dok je četvrto mjesto osvojila ekipa Goniči iz Svetvinčenta.

Najbolji strijelac turnira je Filip Tiani iz redova rovinjskih Barbiera, dok je za najboljeg golmana izabran Noa Žufić iz ekipe Goniča. Nagrada za najboljeg igrača pripala je Elviru Husariću iz redova MNE Veruda.

Razigravanje po skupinama održano je na igralištima u Baratu i Kanfanaru, a završnica je uslijedila drugi dan u ‘metropoli Prikodrage’. Svi posjetitelji mogli su uživati u mnoštvu vrhunskih poteza i mnogobrojnim pogocima.

Elvir Husarić, Noa Žufić, Filip Tiani

Verudeži su stigli do titule prvaka i večere u rovinjskom Brancinu pobijedivši u finalu hrabru momčad Bronxa, pretežito sastavljenu od igrača iz sela Prikodrage i Kanfanara. Time su drugim mjestom osvojili utješnu nagradu – pršut.

Iako su borbeni Kanfanarci poveli pogotkom Burića, iskusna ekipa MNE Veruda preokrenula je rezultat i tako osvojila četvrti malonogometni turnir u Baratu.

Prema riječima organizatora iz Udruge Prikodraga, dvodnevni turnir prošao je u pravom sportskom duhu, u prijateljskoj i fer atmosferi. Cilj im je, kažu, nastaviti sa prepoznatljivom sportskom aktivnošću i manifestacijama tijekom cijele godine, te i dalje uključivati ljubitelje futsala i rekreativce za bavljenje sportom.

Na kraju su ispred prostorija mjesnog odbora (nekadašnje škole), pobjednicima dodijeljeni pehari i bogate nagrade, te je upriličena prigodna zakuska, a prijateljsko se druženje nastavilo do sitnih noćnih sati uz riječku grupu Swing Express.

Turnir je održan uz potporu: Općina Kanfanar, Restoran Brancin da Nino (Rovinj), Konoba Mrgani 42, Ban Medical Group d.o.o., Poljoprivredni obrt Panjoka (Rovinj), Metalprodukt Barat (fam. Radetić), fam. Burić, Radetić i Pauletić iz Barata, Adriatic Event j.d.o.o., Trgovačko-mesarski obrt Ive, A-design (Rovinj), Zoo centar Pipi (Pula), Moncastell (obrt za ugostiteljstvo), Banovac Metal j.d.o.o. (Kanfanar), Restoran Punta Križ, BK Barat.

ZA 3 MJESTO:  Novo Šijana – Goniči 3:2

FINALE: MNE Veruda – Bronx Kanfanar 4:1

SUCI: Sandi Orbanić, Dorijano Marić, Ivan Ban

MNE VERUDA: Čolević, M.Katović, A. Katović, Stević, Golubić, E. Husarić, T. Husarić

BRONX KANFANAR: Cerin, Banovac, Čakarić, Zgrablić, Burić, Antončić, Antonić, Križman

NOVO ŠIJANA: Šteko, Dobrovac, Paus, Jelenaca, Đurić, Pernić, Saletović

GONIČI: Žufić, Kurelović, R. Doblanović, E. Doblanović, Matijaš, Peršić, Petrović, Kersan, Bilić, Racan

Previous articleATLETSKI SPEKTAKL U TUPLJAKU | Ivan Stanić s više od 110 prijatelja trči svoj stoti maraton – tamo gdje je sve počelo!
Next articleAleksa Cotić i Aleksandar Starčić odradili pokazni trening u Taru, mladi vratari stigli iz Zagreba, Ljubljane, Rijeke…