Home HRVATSKA I SVIJET HT Prva HNL Može li Hrvatski Dragovoljac išta?

Može li Hrvatski Dragovoljac išta?

SHARE
FOTO: HNK Hajduk

Petak nam donosi prvi susret trećeg kola HNL-a, kola u kojemu ćemo dobiti nakon 270 minuta odgovore na neka pitanja. Prvo i osnovno je može li ipak momčad iz Sigeta koliko-toliko pokazati kako će njihov boravak u Prvoj HNL ipak biti relativno učinkovit i dostojanstven. Nakon što je momčad Miroslava Kuljanca odigrala blijedo i neinventivno u prvih 180 minuta, ogled protiv Lokomotive te eventualni odlazak sa terena uzdignute glave barem sa jednim osvojenim bodom, mogao bi značiti da su se u Sigetu u ova tri tjedna pomalo probudili i da hvataju ritam sa ostatkom društva. U ovom trenutku to djeluje kao iz sfere naučne fantastike, no kažu pametni, kako je lopta okrugla i kako je u nogometu sve moguće.

Šibenik i Hajduk trebali su se sastati u subotu na Šubićevcu, no ta je utakmica prebačena za nedjelju i igrati će se na Poljudu. Ne treba tu ništa pretjerano puno filozofirati. Hajduku treba pobjeda nakon izrazito loših rezultata u prva dva kola, u kojima su iščeprkali bod kod Lokomotive. Svaki drugi rezultat za splitsku momčad priziva početak cirkusa u i oko kluba. Sreća da im u goste dolazi Šibenik, koji zaista ove godine izgleda kako izgleda. Iako se radi o sasvim solidnoj momčadi, ono što su u prva dva gostovanja prikazali nimalo im ne ide na ruku pred izuzetno zahtjevnu utakmicu koja im je pred vratima.

Derbi kola, svakako je utakmica u Maksimiru. Biti će vrlo interesantno vidjeti koliko će se Rijeka uspjeti odhrvati “modrima”. Ono što možemo očekivati je kako će Dinamo stvarati igru, te ni u kojem slučaju zaljubljenici u momčad s Rujevice ne moraju se nadati da će ovaj susret biti “al pari”. Rijeka neće moći protiv Dinama ostvariti ni približno posjed od 50% kakav je imala protiv pulske momčadi, no Fiumanima to i paše. Brza tranzicija njihova je najveća nada u ovom susretu.

Osijek bi mogao biti najveći dobitnik tjedna i ostati sam na vrhu HNL-a sa maksimalnih devet bodova iz tri kola. Premda se čini kako bi oni ipak radije tu poziciju i dalje dijelili sa Rijekom, što bi značilo da su još malo odmakli Dinamu. Osijek definitivno ne briljira, prva momčad, odnosno oni prvih 13-14 igrača još nije određeno tako da su im dosadašnje uspjehe ponajčešće donosila lica sa klupe. Ali, i to je znak da se radi o velikoj momčadi i velikom klubu.