Home Nogomet Ostalo Možemo li popraviti krive korake i biti konkurentni ove sezone u euro...

Možemo li popraviti krive korake i biti konkurentni ove sezone u euro natjecanjima?

Tragikomično je izgledao mjesec srpanj u očima neovisnog, ali i ovisnog nogometnog promatrača u Lijepoj našoj. Ali baš tragikomično. Suparnici koji su bili na kontra stranama Rijeci i Osijeku, ali i Dinamu, ne spadaju u vrh nogometne ljestvice Europe, no prema nama su se ponijeli kao da smo potpuni “autsajderi”, što u konačnici očito i jesmo.

Trenutna UEFA rang lista smjestila nas je na pretposljednje mjesto u Europi, a iza nas je samo Gruzija. Ok, jasno je, igrali smo manje utakmica od Slovenaca, San Marinaca ili kako se već isti zovu, manje utakmica i od klubova sa Malte i Cipra, no svi su oni u ovom trenutku ispred nas.

Stoga je preostalo na posljednja dva Mohikanca da naprave sve što je u njihovoj moći da hrvatski klupski nogomet pozicioniraju na karti Europe na mjesto za koje se kunemo da nam pripada. No, pripada li nam uistinu znati ćemo u narednih desetak dana.

Dinamo već sutra gostuje kod Ludogoreca protiv kojega je prije desetak godina svoju ipak uspješnu nogometnu karijeru započeo Ante Čačić. Minuta ga je dijelila od pozicije “pokojnika”, no na kraju je ispao “pukovnik”, što mu je protiv ovog suparnika omogućio Domagoj Vida u osmoj minuti sudačke nadoknade susreta u Maksimiru.

Tvrditi da je Dinamo izraziti favorit u ovom dvoboju nemamo pravo. Bugari će u svom Razgradu pokušati napraviti sve kako bi odluku o konačnom pobjedniku prolongirali za sljedeći tjedan i susret u Maksimiru, što je vjerojatno ista želja i kod momčadi Dinama. Suparnika jednostavno ne smiju potcijeniti, kao što su potcijenili makedonski Shkupi. Bilo kakva neozbiljnost u ovom trenutku, “Modre” bi odvela u euro natjecanje, ali samo u “ligu za bedaka”, u Konferencijsku ligu.

Hajduk će pak u četvrtak na svom Poljudu imati težak, ali prolazan zadatak. U goste im stiže portugalska Vitoria Guimaraes, kojoj, istini za volju pripada uloga favorita u ovom susretu. Ako ništa drugo zbog trenutne vrijednosti portugalskog klupskog nogometa u odnosu na hrvatski. No, uz dozu fanatizma, ali i dozu sreće koja je nužno neophodna u ovakvom susretu, Hajduk može dočekati svoju priliku.

Da bi do nje došao, morati će biti mnogo bolji no prije tri dana u Varaždinu. Anderson, Joao Pereira i Luis Nelson, budite uvjereni, neće promašiti sve ono što su promašili Brodić, Herera, Postonjski i Teklić.

Previous articleObjavljen proglas o 24. izdanju Atletske utrke Grada Labina, prijave traju!
Next articleZAVRŠEN UMAŠKI ATP | Jannik Sinner kralj Umaga – dokaz, a ne obećanja!