SHARE

U novu sezonu itekako izmijenjen ulazi i RK Umag. Rukometaši sa sjeverozapada Istre dobili su novu upravu, ali i novi trenerski dvojac. Bruno Maros i Ivan Sever dokazali su se u vrijeme kada su uspješno vodili ženski rukometni sastav iz istog grada.

Kažu kako je nova strategija kluba povratak ka domicilnim igračima te je to i učinjeno, kontaktirani su mnogi koji su se proteklih godina ‘pogubili’ pa će tako ponovno umaški dres nositi Arijan Beliga, Arijan Udovičić, Erik Vukotić i Ivan Rogić, a sa strane su doveli dvojicu igrača koje po pozicijama nisu mogli pronaći na sjeverozapadu Istre.

Filip Kozina je lijevi vanjski iz Splita koji je dosad igrao u Balić-Metličić akademiji, a iz susjedne Slovenije dolazi Urh Poberaj, dosadašnji srednji vanjski Izole koji i živi u Umagu. Uz to, cilj im je omasoviti školu rukometa i nastaviti stvarati igrače koji bi jednog dana igrali za prvu momčad.

Također, ojačan je i stručni stožer u kojem će biti i Marko Buvinić, proslavljeni rukometaš iz Umaga, inače i brat novog predsjednika kluba. Svi zajedno kažu kako je jedini ispravni put prema povratku u Premijer ligu baš stvaranje baze domaćih igrača.