Home Rukomet Prva HRL Jug MRK Umag uz prekrasan dekor na tribinama potvrdio treće mjesto slavljem u...

MRK Umag uz prekrasan dekor na tribinama potvrdio treće mjesto slavljem u istarskom derbiju

Rukometaši Buzeta osigurali su ulazak u kvalifikacije za Premijer HMRL te tako rasterećeni otišli na gostovanje u Umag. A, tamo ih je dočekao MRK Umag, momčad koja na domaćem parketu nije poražena od studenog 2022. godine.

Buzećani su parirali 20-tak minuta, nakon čega domaći odlaze na 14:12, ali onda i na 17:13 koji su se do predaha pretvorili u 18:15. U nastavku novi nalet Umažana pa je u 38. minuti 22:17, a u 49. čak 30:21. Odradili su do kraja obje momčadi formu, a s konačnih 35:28 Umag je osigurao treće mjesto u Prvoj HRL Jug ove sezone.

Najbolji u njihovim redovima bio je Filip Kozina, strijelac devet pogodaka, dok su po šest dodali Marin Sinčić, Urh Jakob Poberaj i Erik Vukotić, a onda spomenuti moramo i pet golova Dina Horozovića. Kod gostiju od ostalih bolji Leon Rušnjak sa osam golova te Raul Valković sa šest.

Tribine večeras u Umagu
UMAG – SD Stella Maris – PRVA HRL JUG – 21. KOLO – SUCI: Filip Juričan i Jan Kasa (Sisak)

UMAG – BUZET 35:28 (18:15)

UMAG: Horozović 5, Vukotić 6, Buršić V., Modrušan, Martinčić, Kozina 9, Galović, Sinčić 6, Poberaj 6, Stapar 1, Beliga 2, Popović, Milin-Ungar, Buršić Z.

Sedmerci: 4/5, Isključenja: 16 minuta

Trener: Bruno Maros

BUZET: Draščić, Šegota V., Musizza 2, Karaula 1, Laković Agapito, Skukan 3, Nežić 3, Valković 6, Šegota I. 1, Flego 1, Vratović, Črnac 2, Rušnjak 8, Bašić, Dobša 1, Jermaniš

Sedmerci: 4/4, Isključenja: 10 minuta

Trener: Ranko Silić

Previous articleUgasio se pulski san – jedna od ove dvije odlične momčadi morala je ispasti
Next articleMEDALJA S DRŽAVNOG PRVENSTVA I U BUZET | Sjajni mladi rukometaši Srednje škole Buzet iznenadili favorite i stigli do srebra!