Home ISTRA Futsal Mulahmetovićevi igrači požrtvovno i zasluženo među osam najboljih u Kupu Hrvatske!

Mulahmetovićevi igrači požrtvovno i zasluženo među osam najboljih u Kupu Hrvatske!

MNK Stanoinvest Futsal Pula je izborila ulazak među osam najboljih klubova u Kupu Hrvatske za tekuću sezonu, 2022/2023! To su večeras Mulahmetovićevi igrači ostvarili nakon teškog, ali nadasve zanimljivog susreta ispred više od 250 gledatelja u pulskom Domu sportova “Mate Parlov”.

Istina, Square je danas bio oslabljen neigranjem najboljeg igrača Darija Marinovića zbog ozljede koljena, ali i kod domaćih je nedostajao Ivan Šulentić i Dean Moravac. Krenuli su žustro Puljani, bili bolji da bi ih u petoj minuti šokirao Maro Đuraš, iskoristivši jedan njihov nesporazum na centru.

Nakon toga uslijedila je dominacija domaćina koji je “pleo mrežu” oko gola danas sjajnog Primića, dok su se gosti orijentirali na dubinske lopte, najčešće rukom vratara, u protivnički šesterac. Ipak, Milanović je upisao tek nekoliko obrana u prvom dijelu, dok je njegov kolega obranio veliki broj prilika.

No, u 18. minuti fantastična kombinacija Puljana. Daniel Moravac je primio loptu na poziciji pivota i “odložio” je za Manola Bilića, a onda se u trku uputio prema golu Dubrovčana. Bilić ga je idealno poslužio u šestercu, a Moravac zabija za 1:1.

Minutu kasnije slična situacija kao kod prvog gola na utakmici, ali na drugoj strani. Sada su Dubrovčani komplicirali, a Primić se već “dignuo” u polje kad je David Mataja ukrao loptu i poentirao za 2:1.

Desetak sekundi igralo se u nastavku kada je domaćin odigrao lijepu akciju, a Baisel s desne strane pronašao na sedam metara natrčalog Mataju i to je 3:1! No, Gospari se ne predaju, aktivno igraju i dalje u utakmici visokog ritma, pa nakon voleja Totoškovića poslije kornera, lopta stiže do Mateja Perovića koji je refleksno šalje u gol za 3:2.

Ipak, četiri minute prije kraja susreta ‘kraj priče’. Thomas Baisel pogodio je na asistenciju Mataje za 4:2, a gosti iako su do kraja uveli golman-igrača, nisu uspjeli niti zaprijetiti Milanovića. Naime, igra Stanoinvest Futsal Pule protiv golman-igrača i danas je bila sjajna.


PULA – Dom sportova “Mate Parlov” – GLEDATELJA: 250 – KUP HRVATSKE – OSMINA FINALA – SUCI: Nikola Jelić i Dino Kramar (oba Varaždin)

STANOINVEST FUTSAL PULA – SQUARE 4:2 (2:1)

Strijelci: 0:1 Đuraš 5′, 1:1 Moravac Da. 18′, 2:1 Mataja 19′, 3:1 Mataja 21′, 3:2 Perović 28′, 4:2 Baisel 36′

Žuti karton: Bilić (Stanoinvest Futsal Pula) Duvančić, Džanković (Square)

STANOINVEST FUTSAL PULA: Milanović, Osredkar, Mataja, Difonzo, Vukmir, Moravac Da., Grbić, Hasanbašić, Baisel, Lolić, Bilić, Hrgota, Prelčec, Cindrić

Trener: Nijaz Mulahmetović

SQUARE: Primić, Perović, Totošković, Duvančić, Hrkać, Noković, Tešija, Cvjetković, Đuraš, Džanković, Jurišić

Trener: Antun Bačić