Home Nogomet Istra 1961 NA DANAŠNJI DAN | Derbi prije 20 godina pripao Istri, ali nije...

NA DANAŠNJI DAN | Derbi prije 20 godina pripao Istri, ali nije bilo dovoljno

SHARE

Četiri tisuće i pol ljudi na tribinama Aldo Drosine, datum je 25. ožujka 2000. godine, a na terenu se sastaju Istra i Rijeka. Utakmicu sudi Alojzije Šupraha iz Splita, a Darko Slivar (Valpovo) i Miroslav Jedvaj (Susedgrad). Domaću momčad vodi Rajko Magić, a goste Nenad Gračan.

Za Istru su igrali Ivan Petrović, Igor Bernobić, Zaim Alibašić, Nereo Fatorić, Dalibor Božac, Kristijan Polovanec (21. Sandi Dobrić), Sergej Jakirović (58. Antonio Župan), Želimir Bagavac, Valter Androšić, Viktor Dyirnyk i Tihomir Nosek (75. Danijel Ostović).

Za Rijeku nastupali su Darko Horvat, Božidar Čačić, Dalibor Višković, Boris Pavić (46. Stjepan Skočibušić), Andre Mijatović, Damir Matulović, pok. Goran Brajković, Admir Hasančić, Barnabas Sztipanovics, Jasmin Agić i Stipe Režić (78. Anthony Miličić).

Božidar Čačić doveo je Riječane u vodstvo da bi Tihomir Nosek poravnao na 1:1. U 77. Antonio Župan dovodi Istru u vodstvo, a dvije minute kasnije Šupraha daje drugi žuti karton Androšiću. Ipak se Istra uspjela obraniti i slaviti u derbiju.

Bila je to šesta pobjeda Istre u ligi, bili su pretposljednji s istim brojem bodova kao i Vukovar (23), dok je posljednji Šibenik imao 20. Rijeka je bila četvrta s 33 boda. Nažalost, Istra je te godine i okončala prvenstvo kao pretposljednja te je zajedno s Vukovarcima napustila prvoligaško društvo.