Home Rukomet Premijer HMRL NA DANAŠNJI DAN | Državni prvak rutinski protiv Porečana

NA DANAŠNJI DAN | Državni prvak rutinski protiv Porečana

SHARE

Na današnji dan 2013. godine Porečani su pružili sasvim dobar otpor vječnom hrvatskom prvaku. Naš izvještaj od prije sedam godina pročitajte u nastavku…

Očekivana igra „mačke i miša“ u Novskoj gdje je, u utakmici 2. kola Lige za prvaka, Zagreb CO ugostio porečkog premijerligaša. Početak nije ukazivao na uvjerljiv poraz, gosti su čak u dva navrata imali gol prednosti. Prvi je na utakmici pogodio Miličević u premijernoj minuti, te Ćorić u četvrtoj za 3:4. Zadnje poravnanje bilježimo u devetoj kad Ćužić pogađa za 6:6. Nakon toga slijedi serija domaćih.

Šest minuta prije dolaska na odmor Zagrepčani već imaju dvostruku prednost, Šebetić ih je odveo na 16:8. Bila je to i zadnja prednost domaćih od osam golova, zadnju bilježimo tri minute prije kraja kad semafor pokazuje 18:10.

Tad slijedi mini-serija Porečana koji golovima Buvinića, Milićevića i Lovrinovića na odmor odlaze s znatno podnošljivijih -5, okončano je 18:13 za Zagrepčane.

Drugi dio otvaraju domaći svojom mini-serijom od 4:0, pa u 34. golom Stepančića po prvi put bježe na +9. Kad je Marino Marić, u 43. minuti, pogodio za 28:15 činilo se da će gosti u završnici preživjeti rezultatsku havariju. No, kasnije se pokazalo da je to bilo najveće vodstvo domaćih na ovoj utakmici.

Slijedi period znatno opuštenije igra Zagrebaša što gosti koriste i preko Ćosića, pet minuta prije sirene, dolaze do super-podnošljivih -7, bilo je 31:27. Ipak, državni prvak u završnici tu prednost uspijeva povećati za još dva gola, a sve okončava Batinić u predzadnjoj minuti za konačni 36:27.

U porečkoj momčadi najefikasniji Ilija Lovrinović sa šest golova. Vratari indisponirani sa ukupno 9 obrana dok su domaći sakupili 19. Šebetić i Horvat kod domaći postigli po šest golova iz igre, na koje je potonji nadodao još dva s linije sedmeraca.